Quantcast

Graikija ragina ES padėti Afganistano kaimynėms, kad būtų išvengta migracijos bangos

Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) pirmadienį paragino Europos Sąjungą padėti Afganistano kaimynėms stabdyti naują migrantų srautą į Europą iš Talibano kontroliuojamos šalies.

Rugpjūčio 15 dieną griežtosios linijos islamistams sugrįžus į valdžią Kabule, daugelio afganistaniečių ateitis tapo neaiški, kilo susirūpinimas, kad milijonai žmonių iš Afganistano gali bėgti į Europą.

Pasak K. Micotakio, „Europos Sąjungai svarbu remti netoli Afganistano esančias šalis, kad neturėtume papildomų srautų į Europą“.

Pirmadienį per susitikimą su Europos Parlamento vicepirmininke Roberta Metsola K. Micotakis sakė, kad Graikijai praeityje pavyko išvengti masinės migracijos ir kad ji šįkart taip pat taikys „tokią pačią politiką“.

Vyriausybės atstovas Janis Oikonomus (Yannis Oikonomou) pirmadienį sakė, kad Atėnų požiūris į bet kokią galimą imigracijos eskalaciją ir pabėgėlių klausimą „nebus nerimtas“.

Graikija stiprina savo sausumos sienos su Turkija apsaugą, sako pareigūnai. Šalies žiniasklaida praneša, kad tvora Evre greit bus pratęsta 40 kilometrų.

Skirta naujų dronų, kamerų ir radiolokatorių, netrukus bus papildomai pasamdyta 250 pasieniečių.

K. Micotakis penktadienį kalbėjosi su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) apie galimą migraciją iš Afganistano.

Graikijos vyriausybė nurodė, kad „abu lyderiai aptarė būtinybę remti [Afganistano] kaimynes, kad afganistaniečiai liktų kuo arčiau namų“.

Šiuo metu Graikijoje yra 40 tūkst. prieglobsčio prašytojų ir pabėgėlių iš Afganistano. Afganistaniečiai sudaro didžiausią į Graikiją atvykstančių migrantų dalį, nurodo Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra (UNHCR).

Graikija buvo priešakinėje linijoje per 2015 metų migrantų krizę, kai iš Turkijos į ES pateko daugiau kaip milijonas žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių