Quantcast

Į Kelmės ir Trakų rajonų merus TS-LKD kelia E. Ūkso ir J. Kietavičiaus kandidatūras

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatu tiesioginiuose Trakų rajono mero rinkimuose bus savivaldybės tarybos narys Jonas Kietavičius.

Taip pat TS-LKD taryba patvirtino partijos Kelmės skyriaus teikiamą šiuo metu laikinai mero pareigas einančio Egidijaus Ūkso kandidatūrą tiesioginiuose Kelmės rajono mero rinkimuose.

„Kelmės krašte pastarieji metai buvo su daug klaustukų dėl buvusio socialdemokratų mero bylos, pagaliau klausimai yra atsakyti ir galime judėti pirmyn. Kelmės rajono taryboje esu jau ne vienus metus ir pažįstu kaip veikia politika mūsų krašte – kur pagrindinės problemos ir ko labiausiai tikisi gyventojai. Gerus paskutinius metus teko imtis atsakomybės už krašto reikalus ir pavaduoti nušalintą merą. Nepasakyčiau, kad esminiai darbai ar projektai sustojo, priešingai, dirbome kaip dirbę, nes ilgametė patirtis neleido pasimesti naujoje situacijoje. Savo darbais paskutiniu metu norėjau parodyti, kad Kelmės rajone galime palikti slogią praeitį ir tvirtai sukti nauju kursu – kai labiau rūpi naujai nutiesta gatvė ar papildoma parama senjorui, o ne pašalinių asmeninių reikalų tvarkymas. Kandidatuodamas kviečiu naujuoju kursu sukti ir kraštiečius – pamirškime nemalonią praeitį ir tvirtai ženkime tolyn“, – savo apsisprendimą komentuoja E. Ūksas.

Trakų rajone J. Kietavičius gyvena ir dirba daug metų, neblogai pažįsta ir savivaldybės koridorius kaip savivaldybės tarybos narys.

„Mūsų kraštas tikrai gražus ir nuolat susilaukia pelnytų liaupsių iš keliaujančių pro jį, galime didžiuotis tuo, ką jau esame sukūrę. Tačiau ilgą laiką būtent rajono valdžios atmosfera buvo stipriai nuodinga – neįtikęs politiškai žmogus pas mus ir darbą sunkiau gaudavo, ir bendrą spaudimą jusdavo. Netgi dabar, kai mero pareigas laikinai eina ne liberalų atstovas, Taryboje jau justi ženkliai kita atmosfera – skirtingų pažiūrų žmonės labiau tariasi, lengviau randami bendri sprendimai. Kandidatuodamas įsipareigoju Jums kurti naują politinę kultūrą. Ji remsis tiek atvirumu įvairių pažiūrų mūsų gyventojams, tiek visų politinių jėgų savivaldybės taryboje įtraukimu į sprendimų priėmimus. Visi turi būti išgirsti ir atstovaujami, savivaldybė turi būti ne tik saviems, bet visiems“, – apie savo kandidatūrą sakė J. Kietavičius.

E. Ūksas turi socialinių mokslų magistro laipsnį. Buvo ilgametis Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos istorijos mokytojas, nuo 2019 m. – Kelmės rajono savivaldybės mero pavaduotojas. Turi žmoną Almą, du vaikus – Korneliją ir Danielių.

J. Kietavičius turi du – chemijos ir vadybos – magistro laipsnius. Daug metų dirbo mokytoju ir direktoriumi Lentvario Motiejaus Šimelionio mokykloje, 2005-2012 m. ėjo Lentvario seniūno pareigas. Turi žmoną Oksaną ir dukrą Ūlą.

Kelmės ir Trakų rajono savivaldybės tarybos nario – mero  rinkimai vyks spalio 10 d.

Pareiškinius dokumentus politinės kampanijos dalyviai turi pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai – iki š. m. rugpjūčio 1 d. (likus 70 dienų iki rinkimų dienos); savivaldybės rinkimų komisijai – iki š. m. rugpjūčio 6 d. 17 val. (likus 65 dienoms iki rinkimų dienos).

VRK informuoja, kad pretendentai į kandidatus Kelmės rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimuose turi surinkti 200 rinkėjų parašų. Pretendentai į kandidatus Trakų rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimuose turi pristatyti 230 juos palaikančių rinkėjų parašų.

Tik pakankamo rinkėjų palaikymo sulaukęs ir pateikęs pareiškinius dokumentus pagal įstatymų numatytus reikalavimus keliamas ar išsikėlęs asmuo bus registruojamas kandidatu į Kelmės arba Trakų rajono savivaldybės tarybos narius-merus.

Galutinis registruotų kandidatų sąrašas VRK interneto svetainėje bus skelbiamas iki rinkimų likus 30 dienų – š. m. rugsėjo 10 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASIRUOŠUSI Į RINKIMUS

PASIRUOŠUSI Į RINKIMUS portretas
PUSĘ TŲ ALE ( PRETENDENTŲ ),REIKĖTŲ BRAUKTI LAUK,KAD BE REIKALO VIETOS NEUŽIMTŲ.NIEKAS JŲ NET NEŽADA RINKTI.JUOKAS IMA IŠ TOKIŲ KONSERVŲ,LIBERALŲ DARBIEČIŲ IR KITŲ.LEISKITE TUOS ŽMONES,KURIE TURI AUTORITETĄ TARP SAVO KAIMO GYVENTOJŲ,AR PASITIKINČIŲ ŽMONIŲ.KELMIŠKIUS MINIMŲ PARTIJŲ KANDIDATAI JUOKINA,KLOUNAI DAUGIAU NIEKO....

RINKĖJA

RINKĖJA portretas
AŠ BAKALAURO LAIPSNĮ TURIU.....KYŠIŲ NETURIU IŠ KO DUOTI,Į LOVĄ AUKLĖJAMA BUVAU NEGULINĖTI IR NEOPOTIZMO NEPRIPAŽĮSTU TAI IR ESU PAPRASTA RINKĖJA.TAČIAU UŽ SAVE PAKOVOJANTI IR DAR ĮSTATYMUS PASKAITANTI .....TODĖL IR SĄKANTI TIESĄ Į AKIS,KURI OI DAUG KAM NEPATINKANTI ( IŠ KUR ČIA ATSIRADO NEPATYLINČIŲ ).TAIP IR NEBUS.VISI ESAME LYGŪS,IR SKAITYTIS TURI SU KIEKVIENU ŽMOGUMI.

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
VVISEMERO GATVĖJE ASFALTAS IŠPILTAS 8 cm STORIO,KAI VISUR YRA 6 cm STORIO.GAL DĖL TO KAPINĖSE LINK RAČO MAUZOLIEJAUS NUO ŠIAULIŲ PUSĖS EILĘ METŲ LIEKA NEASFALTUOTAS TAKAS.KUR NAUJOSE KAPINĖSE LINK LAIDOJIMO BIURO TAI VISI TAKAI PAKLOTI ASFALTU,O ČIA NE.VANDUO LAISTYMUI TAIP PAT SENOSE KAPINĖSE NESUTVARKYTAS.SISTEMA SUVESTA,TIK NIEKAIP NELIEKA PINIGŲ IŠKELTI Į VIRŠŲ IR SUDĖTI KRANIUKUS.GYVENTOJAI TAI SENSTA,KAIP REIKIA SENESNIAM ŽMOGUI IŠ VILBĖNO DASINEŠTI VANDENĮ KAPINIŲ LAISTYMUI,O KAM ???JIEMS PAPRASTAS ŽMOGELIS NERŪPI.NEI KYŠĮ IŠ JO PAIMSI,NEI Į LOVĄ PASIGULDYSI UŽ PASLAUGĄ,AR DARBO VIETĄ....ČIA NE TAS " STILIUS ".....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių