Quantcast

Graikija iki gegužės 4-osios pratęsia karantiną: atideda migrantų perkėlimą

Graikija pratęsia priemonių koronavirusui sutramdyti galiojimą dar vienai savaitei, iki gegužės 4 dienos, ketvirtadienį paskelbė vyriausybė, žengdama žingsnį, dėl kurio bus atidėtas planuotas šimtų migrantų perkėlimas iš perpildytų stovyklų.

Kovo 12 dieną pirmąjį mirties nuo COVID-19 atvejį užfiksavusiai šaliai pavyko išvengti aukšto aukų skaičiaus, nors jos sveikatos apsaugos įstaigų biudžetai buvo dešimtmetį apkarpomi po 2010-ųjų skolos krizės.

Prekybos centrai, bankai ir maistą į namus pristatantys restoranai yra vienos nedaugelio tebeveikiančių įmonių, o graikai privalo informuoti valdžios institucijas, kai išeina iš namų nusipirkti būtiniausių prekių – kitu atveju jiems gresia baudos.

„Iki balandžio 27 dienos galiojančios ribojamosios priemonės pratęsiamos savaite iki gegužės 4 dienos“, – žurnalistams sakė vyriausybės atstovas Stelijas Pecas (Stelios Petsas).

Ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) kitą savaitę paskelbs apie dalinį kovo 22 dieną įvesto karantino švelninimą, pridūrė S. Pecas.

„Prie normalumo bus sugrįžtama lėtai ir laipsniškai gegužę ir birželį“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad poveikis visuomenės sveikatai bus vertinamas „kas savaitę“.

Ministrų kabineto atstovas pažymėjo, kad dėl karantino pratęsimo bus atidėtas planuojamas šimtų pagyvenusių ir sergančių prieglobsčio prašytojų perkėlimas iš perpildytų migrantų stovyklų Graikijos salose.

„Žinoma, šis planas dabar bus neilgam atidėtas“, – pareiškė jis.

Vietos pareigūnų teigimu, vieną plačiausių perkėlimo operacijų, kurioje turėjo dalyvauti 1 500 žmonių, apsistojusių Graikijos didžiausioje stovykloje Lesbo saloje, dabar teko apriboti.

Nepaisant griežtų karantino priemonių, užsikrėtimo koronavirusu atvejų buvo užfiksuota dviejose stovyklose ir migrantų viešbutyje žemyninėje Graikijos dalyje, kur šią savaitę COVID-19 buvo diagnozuota 150 žmonių.

Iki šiol nebuvo pranešta apie jokius užsikrėtimo atvejus salų stovyklose, nes valdžios institucijos neatlieka tyrimų plačiu mastu.

Švelninti suvaržymus turėtų būti pradėta iš dalies atidarant teismus ir žemės registrus balandžio 27 dieną.

Švietimo ministerija taip pat paskelbė planus surengti stojamuosius egzaminus baigiamųjų klasių moksleiviams.

Graikija lig šiol oficialiai pranešė apie 121 mirties atvejį, o šalies ligoninių reanimacijose tebegydomi 55 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių