Quantcast

Graikija ES viršūnių susitikime reikalaus sankcijų Turkijai

Graikijos vyriausybės vadovas Kyriakosas Mitsotakis ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje vyksiančiame ES viršūnių susitikime reikalaus sankcijų Turkijai.

Tai yra naujų Ankaros provokacijų išdava, graikų televizijos stočiai „Skai“ trečiadienį sakė vyriausybės atstovas Steliosas Petsas. Pakartotinis Turkijos tyrimų laivo „Oruc Reis“ nusiuntimas į teritoriją į pietus nuo Graikijos Kastelorizo ir Rodo salų esą yra „rimta eskalacija“.

ES ne kartą  grasino Turkijai sankcijomis, jei „Oruc Reis“ tęs dujų žvalgybą minėtame regione. Graikija reiškia pretenzijas į teritorinius vandenis aplink Kastelorizą, tačiau Turkija tvirtina, kad teisės į šiuos vandenis priklauso jai dėl ilgesnės pakrantės.

Turkija po ginčytino tyrimų laivo nusiuntimo vėl ketina siųsti ir gręžimo laivą „Yavuz“. Jis po „techninės apžiūros išplauks į Viduržemio jūrą, kur vykdys naujus gręžimo darbus“, - trečiadienį Ankaroje sakė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. Gręžimo laivą lydės flotilė, kad garantuotų jo saugumą.

Panašus konfliktas vyksta prie Kipro salos, kurios pakrantėse rasta gausių gamtinių dujų atsargų. Ginčas paaštrėjo rugpjūtį, tačiau dabar šiek tiek aprimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manyciau

manyciau portretas
kad tik teroristines valstybes galetu versti gyventi kitas tautas pagal savo sukurta,,demokratija,,....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių