Quantcast

Graikija atideda sugrįžimą į mokyklas iki rugsėjo 14 dienos

Graikijos mokyklose mokslo metai prasidės rugsėjo 14 dieną, antradienį paskelbė šalies švietimo ministrė, savaitei nukeldama mokslo metų pradžią, kad žmonės spėtų grįžti iš atostogų, dėl koronaviruso pandemijos sutrikus susisiekimui.

Apsauginės kaukės bus privalomos klasėse ir mokykliniuose autobusuose, o taip pat lauke, tankesnio žmonių susibūrimo vietose. Šios apsaugos priemonės bus dalinamos nemokamai.

Per spaudos konferenciją švietimo ministrė Niki Kerameus pranešė, kad klasės ir jose esanti įranga bus reguliariai dezinfekuojamos.

Pasak jos, mokslo metų atidėjimas „suteiks pakankamai laiko sugrįžti iš atostogų ir sumažins asmenų, kuriems nepasireiškia [koronavirusinės infekcijos COVID-19] simptomai, judėjimą“.

Anksčiau buvo pranešta, kad moksleiviams ir mokyklų darbuotojams bus išdalinta beveik 5 mln. apsauginių kaukių.

Mokyklose taip pat bus pasirinktinai atliekami tyrimai dėl COVID-19, sakė N. Kerameus.

Pradinių mokyklų moksleiviams nemokamai bus dalinama po vieną butelį vandens, ir tai bus papildoma apsaugos priemonė, nurodė ji.

„Mūsų vaikai yra saugesni mokykloje... nei gatvėse ar aikštėse, kur žaidžia nesilaikydami taisyklių“, – kalbėjo N. Kreameus.

Kol kas atidedamos mokyklinės ekskursijos ir konferencijos, o pertraukos vyks ne vienu metu, siekiant išvengti didelių mokinių susibūrimų, nurodė ji.

Anksčiau vyriausybė planavo mokyklas atidaryti nuo rugsėjo 7 dienos.

Tačiau, pasak vyriausybės atstovo Stelijo Peco (Stelios Petsas), daugelis graikų dar negrįžo iš atostogų.

„Raginame visus tėvus su vaikais artimiausiomis dienomis sugrįžti namo... ir išlikti saugius, ribojant savo kontaktus“,  – sakė S. Pecas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tinginių šalis ir tiek...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių