Quantcast

G.Kirkilas: Europos energetikos bendrijos sukūrimas taps istoriniu įvykiu

  • Teksto dydis:

Europos energetikos bendrijos sukūrimas taps istoriniu įvykiu, Seime penktadienį vykstančioje konferencijoje energetikos klausimais sakė Seimo vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto vadovas Gediminas Kirkilas.

"Lietuva, kuri buvo viena iš tų Europos Sąjungos valstybių narių, reikšmingai prisidėjusių prie to, kad energetinis saugumas ir bendros Europos energetikos vidaus rinkos sukūrimas atsidurtų ES darbotvarkės prioritetuose, didžiuojasi, galėdama tiesiogiai prisidėti prie energetinio solidarumo kūrimo ne tik Europoje, bet ir transatlantiniuose santykiuose", - konferencijoje "Energetinis solidarumas Europoje: Europos energetikos bendrijos link" sakė G.Kirkilas.

G. Kirkilo tvirtinimu, "Europos energetikos bendrijos sukūrimas iki 2015 metų, kai ES neturėtų likti jokių izoliuotų energetinių salų, ir nė viena ES valstybė narė neliktų atskirta nuo Europos dujų ir elektros tinklų, taps istoriniu įvykiu".

"Tai turėtų mūsų piliečiams užtikrinti saugų energijos tiekimą palankiomis kainomis bei sudaryti sąlygas Europos ekonomikos stabilumui ir verslo konkurencingumui didinti", - teigė G.Kirkilas. Jo kalbą perdavė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Kalboje G.Kirkilas teigė, kad prieš porą savaičių Lietuvoje atidarytas NATO energetinio saugumo kompetencijos centras, tarp kurio svarbiausių uždavinių – karinio energetinio saugumo analizė ir konsultacijos, galėtų tapti NATO ir ES bendradarbiavimo energetinio saugumo srityje platforma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių