Quantcast

Generolas: Libijoje rastas dingęs uranas

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip dvi tonos gamtinio urano, apie kurio dingimą karo nuniokotoje Libijoje pranešė Jungtinių Tautų branduolinės priežiūros tarnyba, buvo surastos, ketvirtadienį pranešė šalies rytuose esantis generolas.

Libijos rytuose esančio karinio vado Khalifo Haftaro (Chalifo Haftaro) ryšių padalinio vadas generolas Khaledas al-Mahjoub (Chaledas al-Mahžubis) teigė, kad konteineriai su uranu buvo surasti „vos už penkių kilometrų“ nuo vietos, kurioje jie buvo laikomi Libijos pietuose, ir po to, kai Tarptautinė atominė energijos agentūros (TATENA) anksčiau ketvirtadienį pranešė apie jų dingimą.

TATENA ketvirtadienį pranešė, kad iš vieno Libijos objekto dingo maždaug 2,5 tonos medžiagos, kuri „gali kelti radiologinį pavojų“, kaip teigiama konfidencialioje ataskaitoje, su kuria susipažino naujienų agentūra AFP.

Įvertinta, kad urano rūdos koncentratas išskiria mažą radioaktyvumą.

K. al-Mahjoub paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vyras su apsauginiu kostiumu skaičiuoja 18 mėlynų konteinerių, būtent tiek jų buvo saugoma toje vietoje.

„Situacija kontroliuojama. TATENA buvo informuota“, – AFP teigė jis.

K. al-Mahjoub pareiškė, kad šiuos konteinerius pavogė ir vėliau juos tiesiog paliko „Čado grupuotė, kuri manė, kad tai yra ginklai arba šaudmenys“.

Anksčiau buvo žinoma, kad kovotojai iš kaimyninio Čado turi bazių Libijos pietuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių