Quantcast

Generalinis advokatas: Lenkijos teismų reforma prieštarauja ES įstatymams

Ginčijama teismų reforma Lenkijoje dėl drausminių bylų, kuriose figūruoja teisėjai, pažeidžia ES įstatymus, ketvirtadienį teigė Europos Sąjungos Teisingumo Teismo generalinis advokatas.

Generalinis advokatas Jevgenijus Tančevas tikino, kad su reforma susijęs įstatymas neužtikrina naujai įkurtos Aukščiausiojo Teismo drausmės bylų kolegijos „nepriklausomumo ir nešališkumo“.

Praėjusių metų vasarį Lenkijoje įsigaliojęs teismų reformos įstatymas neleidžia teisėjams teikti teisės klausimų Europos Sąjungos Teisingumo Teismui. Šiuo įstatymu taip pat buvo įsteigta institucija, vertinanti teisėjų nepriklausomumą, nesiremdama ES įstatymais.

Lenkijoje taip pat buvo suburta drausmės kolegija, kuri prižiūri Lenkijos Aukščiausiojo Teismo teisėjus ir turi įgaliojimus panaikinti jų nebaudžiamumą arba mažinti atlyginimus.

Briuselis jau daugelį metų kovoja su Lenkija dėl demokratinių vertybių sampratos, o šių ginčų centre atsidūrė teismų reforma.

Lenkijos teisingumo viceministras Sebastianas Kaleta į generalinio advokato pareiškimą sureagavo piktai ir pavadino jį „politiniu teatru“ ir „išpuoliu prieš Lenkiją“.

„Nuolat matome, kaip elitas Briuselyje mėgina kištis į Lenkijos suverenitetą teismų srityje“, – sakė jis. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o gal atvirksciai [ velnio advokate]

o gal atvirksciai [ velnio advokate]  portretas
ES ..su savo sukurptais Briuseliniais istatymais KISASI Y SUVERENIOS LENKIJOS VALSTYBINIUS TEISMU REFORMOS REIKALUS ..... Kokia teise turi kazkoki nususe Briuseliniai pederasteliai aiskint kaip turi Lenkas gyvent Lenkijoj ir kokiais istatymais joje vadovautis ??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių