Quantcast

„Gazprom“ didins dujų tranzitą į Vokietiją dėl šalį kaustančio šalčio

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ padidins dujų tranzitą į Vokietiją per Ukrainos teritoriją, senkant turimiems rezervams dėl šalį kaustančio šalčio.

Kovo mėnesį „Gazprom“ kasdien tieks Vokietijai 124,2 mln. kubinių metrų dujų, palyginti su anksčiau planuotais 110 mln. kubinių metrų, rodo mėnesinio transporto pajėgumų aukciono duomenys, skelbė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Vasarį „Gazprom“ šaliai per Ukrainą kasdien taip pat tieks 124,2 mln. kubinių metrų dujų, nors tai mažesnis kiekis nei tą patį praėjusių metų mėnesį, Rusijai siekiant sumažinti į Vokietiją šiuo maršrutu tiekiamų dujų kiekį.

2019 m. buvo suderėta nauja sutartis, pagal kurią bendrovė įsipareigojo per Ukrainą į Vokietiją šiais metais tiekti bent 40 mlrd. kubinių metrų dujų – 2019 m. šis skaičius sudarė 89,6 mlrd.

Vokietijos dujų rezervai yra sumažėję iki 34 proc. Vidurio Europos valstybes kaustant dideliems šalčiams žmonės šiemet namus šildo gausiau nei pernai. Tačiau toks lygis nėra neįprastas, kadangi rezervai 2018 m. vasarį buvo išsekę iki 14 proc.

Tuo pat metu Ukraina praneša apie rekordinį dujų rezervų dydį, sudarantį 19,6 mlrd. kubinių metrų dujų. Tai 3,2 mlrd. kubinių metrų daugiau nei pernai.

Ukraina baiminasi, kad ja nebebus naudojamasi kaip tranzito šalimi, kai bus užbaigtas Baltijos jūros dugnu tiesiamas dujotiekis „Nord Stream 2“. Tai taip pat reikštų, kad šalis netektų pajamų iš įprastai gaunamų tranzito mokesčių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERAI, KAD LIETUVAI TŲ DŪJŲ "NEREIKIA"...

GERAI, KAD LIETUVAI TŲ DŪJŲ "NEREIKIA"... portretas
Lietuvai Amerika užpildys Grybauskaitės "Independens"...Tik nuo jų "pigumo" jau baigia bankrutuoti Jonavos "Azotas"...

Anonimas

Anonimas portretas
Džiaukitės, ir jums per Vokietiją tų dujų klius. Aišku, penkeriopa kaina..
Anonimas portretas
Maskolių fašistus šert tik durnas fricas gali...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių