Quantcast

G7 šalys žada iki šių metų pabaigos nutraukti tarptautinių iškastinio kuro projektų finansavimą

Penktadienį Didžiojo septyneto (G7) šalys pažadėjo iki šių metų pabaigos nutraukti tarptautinių iškastinio kuro projektų finansavimą ir taip prisidėti prie kovos su klimato kaita.

Prie šių pažadų pirmą kartą prisidėjo didžiausia pasaulyje iškastinio kuro pramonės finansuotoja Japonija. „Įsipareigojame iki 2022 m. pabaigos nutraukti paramą tarptautiniam taršos mažinimo priemonių netaikančiam iškastinio kuro sektoriui“, – sakoma bendrame visų šiai grupei priklausančių šalių energetikos ir klimato ministrų pranešime, kuris buvo paskelbtas po jų susitikimo Berlyne.

Dėl subsidijų tarptautiniam iškastinio kuro sektoriui nutraukimo jau buvo susitarta pernai Glazge vykusiame COP26 klimato susitikime. Tada atitinkamam žingsniui pritarė tik šešios G7 šalys – Jungtinė Karalystė (JK), Kanada, Vokietija, Prancūzija, Italija ir JAV. Japonija savo pritarimą išreiškė tik dabar.

Penktadienio susitikime G7 šalys taip pat susitarė iki 2035 m. nutraukti iškastinio kuro naudojimą savo elektros energijos sektoriuose.

Aplinkosaugos aktyvistai pasveikino šiuos G7 šalių grupės įsipareigojimus.


Šiame straipsnyje: G7iškastinis kurasfinansavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių