Quantcast

G. Thunberg pašiepė V. Putino komentarus apie „gerą mergaitę“

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) ketvirtadienį sausu humoru sureagavo į globėjiškus komentarus apie ją, išsakytus Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

16-metė papildė savo biografijos skiltį tviterio paskyroje fraze „gera, bet prastai informuota mergaitė“: taip V. Putinas apibūdino ją per šią savaitę Maskvoje vykusį ekonomikos forumą.

Trečiadienį V. Putinas pareiškė „nepritariantis visuotiniam žavėjimuisi“ paauglės aistringa kalba, pasakytą rugsėjį per Jungtinių Tautų viršūnių susitikimą dėl klimato. Tuomet jos nuolat kartota frazė „kaip jūs drįstate?“ žaibiškai išplito internete.

„Esu tikras, kad Greta yra gera ir labai nuoširdi“, – kalbėjo V. Putinas apie aktyvistę, kuri į Niujorke vykusį viršūnių susitikimą atplaukė per Atlanto vandenyną burine jachta, užuot skridusi lėktuvu.

Tačiau „niekas nepaaiškino“ 2,7 mln. sekejų tviteryje turinčiai G. Thunberg, kad „šiuolaikinis pasaulis greitai vystosi“, apgailestavo prezidentas.

V. Putinas gyrė jaunimo pastangas atkreipiant dėmesį į aplinkos problemas, bet neatmetė galimybės, jog kažkas „savo tikslais“ manipuliuoja G. Thunberg.

Rusijos lyderis perspėjo, kad „suaugusieji turi daryti viską, ką tik gali, kad paaugliai ir vaikai neatsidurtų kraštutinėse situacijose“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) anksčiau taip pat pamėgino sumenkinti G. Thunberg, bet aktyvistė ir jo žodžius panaudojo prieš jį patį.

Po aktyvistės kalbos JT būstinėje D. Trumpas išjuokė jos toną, tviteryje parašęs, kad „ji atrodo labai laiminga mergaitė, kurios laukia šviesi ir nuostabi ateitis“.

G. Thunberg vėliau papildė savo profilį žodžiais: „Labai laiminga mergaitė, kurios laukia šviesi ir nuostabi ateitis.“

Šiuo metu prognozuojama, kad jaunoji švedė gali tapti šių metų Nobelio taikos premijos laureate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tokiai DEBILEI 'pritart' gali TIK kiti debilai; protingi žmonės bevelijo likt nuošaly (juk nepatogu iš ligonio tyčiotis), 'vėjininkams' teko sukelti nesubrendėlius (chunveibinus), tiems kad tik patriukšmaut.

J

J portretas
Jurgi , jurgi, jurgeli, igauk protelio

Na ką gali pasakyti ,

Na ką gali pasakyti ,  portretas
man ta situacija su sergančiu vaiku , panaši į ,,politinę pedofiliją ,, . Atsipeikėkite politikai .
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių