Quantcast

G. Thunberg nuotrauka perpildytame traukinyje sukėlė diskusijų audrą

Švedijos klimato aktyvistė, 16-metė Greta Thunberg (Greta Tunberg) sekmadienį buvo priversta tviteryje atsakyti į Vokietijos geležinkelių geležinkelių bendrovės „Deutsche Bahn“ (DB) komentarus.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paauglės paskelbtas įrašas išprovokavo irzlią pastaruoju metu daug kritikos sulaukiančios Vokietijos geležinkelių operatorės reakciją.

G. Thunberg įrašą paskelbė vėlų šeštadienio vakarą, važiuodama vienu iš DB traukinių namo iš COP25 klimato viršūnių susitikimo Madride. Įrašas skelbė: „Keliauju perpildytais traukiniais per Vokietiją. Pagaliau esu pakeliui namo!“.

„Deutsche Bahn“ į tai atsakė pareikšdama, kad klimato aktyvistė per Vokietiją keliavo pirma klase.

„Miela Greta, ačiū, kad palaikėte mus, geležinkelių darbuotojus, mūsų kovoje su klimato kaita. Džiaugiamės, kad šeštadienį keliavote su mumis traukiniu ICE 174“, – oficialioje tviterio paskyroje vokiečių kalba parašė bendrovė.

„Būtų buvę dar maloniau, jei būtumėte paminėjusi ir draugišką bei kompetentingą mūsų darbuotojų elgesį jūsų, keliaujančios pirmąja klase, atžvilgiu“, – pridūrė DB.

Vėliau bendrovė paskelbė dar kelis įrašus tviteryje bei išleido pranešimą spaudai, kuriame pridūrė, kad G. Thunberg bendrakeleiviai „keliavo pirmąją klase nuo Frankfurto“.

Klimato aktyvistė atsikirto, kad rado laisvą vietą traukinyje po sustojimo Frankfurte ir kad nedaranti iš to „problemos“.

„Jokių problemų“

„Mūsų traukinys iš Bazelio buvo atšauktas, taigi teko keliauti sėdint ant grindų dviem traukiniais. Už Getingeno gavau vietą“, – parašė šešiolikmetė.

„Tai, be abejo, nėra problema ir aš niekada nesakiau, kad yra. Perpildyti traukiniai yra puikus ženklas, nes tai reiškia, kad egzistuoja didelis kelionių traukiniais poreikis!“ – parašė klimato aktyvistė.

Perpildyti traukiniai yra puikus ženklas, nes tai reiškia, kad egzistuoja didelis kelionių traukiniais poreikis!

G. Thunberg kelionė per Vokietiją buvo paskutinė ilgos kelionės, prasidėjusios rugpjūtį, kai paauglė leidosi į Niujorką mažos taršos jachta, dalis.

Pernai Greta davė impulsą judėjimui visame pasaulyje, kai kiekvieną penktadienį pati viena protestuodavo prieš vyriausybės neveikimą klimato kaitos srityje.

Kadangi G. Thunberg atsisako skristi lėktuvais dėl jų keliamos taršos, per pastaruosius mėnesius ji du kartus perplaukė Atlanto vandenyną, kad galėtų pasisakyti Jungtinių Tautų viršūnių susitikime klimato klausimais Niujorke bei COP25 konferencijoje, kuri netikėtai buvo perkelta į Madridą.

Vos prieš kelias dienas klimato aktyvistę tviteryje pašiepė JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donaldas Trampas).

Po to, kai žurnalas „Time“ jaunąją aktyvistę paskelbė „Metų žmogumi“, D. Trumpas pareiškė, kad ji turi „pykčio valdymo problemų“ ir patarė jai „atsipalaiduoti“.

G. Thunberg į tai atsakė pakeisdama įrašą tviterio paskyros įžanginėje dalyje į įrašą „šiuo metu atsipalaiduoju“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vis dar tolerancija žema, o provincialumas aukštas

Vis dar tolerancija žema, o provincialumas aukštas portretas
Kodėl žmogus turėdamas nežymią negalią, kuri netrukdo gyventi įprasto gyvenimo, negali nuveikti didelių dalykų ir būti įtakinga? Ar tada jau tie "sveikieji" pasijaučia nepilnaverčiai, kad "ligonis" turi daugiau už juos ką pasakyti ir daugiau nuveikė?

...

... portretas
Romualduk, pabandyk pagalvot - KIEK visas tas reikalas DVOKIA jei kažkas ėmės dangstytis nesveiku vaiku?.. :|

Romualdas

Romualdas portretas
Dėkoju už komentaro įvertinimą ir pastabas.Visiškai sutinku aš esu su rožiniais akiniais,nes be jų man darosi baisu.Nes aš matau;''Nuskabytą'' Sibiro taigą,milijonus ha nupjautų medžių,o kitus milijonus ha beprasmiškai,samoningai sudegintų.Tai padarė Kinijos gyvi modifikuotom smegenėlėm robotukai.Matau Australijos miškus degančius su visom kengūrom ir koaloms,matau Kalifornijos nuolatos degančius miškus ,Europos kasmet degančius miškus,Indonezijos,Amazonės ir t.t.Matau Alytuje degančias padangas,Radviliškyje degančias pjuvenas prieš pora metų,matau leidžiamas nuotekas į įvairius vandens telkinius,nes gudrieji sugebėjo įsisavinti EU pinigus ir nieko nepadaryti.Kvailybių sąrašą galima rašyti iki begalybės. Ir tam reikalui vadovauja protingieji baigę aukštus mokslus,turintys titulus ir mokslinius laipsnius,gal jūs norit pasakyti,kad Greta kavailesnė už tuos mokytus ''protinguosius''.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių