Quantcast

G. Thunberg baigė mokyklą ir surengė paskutinį mokyklinį streiką

Švedų klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) penktadienį sakė, kad baigia vidurinę mokyklą ir skelbia paskutinį mokyklinį streiką, tačiau neabejoja, kad ir toliau dalyvaus kassavaitiniuose protestuose.

„Šiandien baigiu mokyklą, o tai reiškia, kad nebegalėsiu rengti mokyklinio streiko dėl klimato. Tuomet tai paskutinis mano mokyklinis streikas“, – socialiniame tinkle paskelbtame pareiškime sakė G. Thunberg.

Pasaulinio judėjimo „Penktadieniai už ateitį“ (Fridays for Future) iniciatorė G. Thunberg taip pat sakė, kad neketina visiškai atsisakyti protestų.

„Aš ir toliau protestuosiu penktadieniais, nors techniškai tai nebebus mokykliniai streikai. Tiesiog neturime kitos išeities, kaip tik daryti viską, ką galime“, – sakė dvidešimtmetė ir pridūrė: „Kova tik prasidėjo.“

Gretai Thunberg buvo tik 15 metų, kai prie Švedijos parlamento Stokholme ji pradėjo savo mokyklinius streikus dėl klimato.

„Kai 2018 metais pradėjau streikuoti, negalėjau net pagalvoti, prie ko tai prives“, – sakoma jos pareiškime.

Kartu su nedidele jaunimo grupe ji įkūrė judėjimą „Penktadieniai už ateitį“, kuris greitai tapo pasauliniu reiškiniu.

„2019 metais milijonai jaunuolių streikavo dėl klimato ir išėjo į gatves daugiau nei 180 šalių“, – sakė G. Thunberg.

Be savo klimato streikų, jaunoji aktyvistė nuolat priekaištauja vyriausybėms ir politikams, kad šie netinkamai sprendžia klimato problemas.

Kovo pabaigoje ji pasmerkė tai, ką pavadino precedento neturinčia lyderių išdavyste po to, kai buvo paskelbta naujausia Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (IPCC) – Jungtinių Tautų patariamosios grupės klimato klausimais – ataskaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Tokio amziaus jau du kursus institute baigia normalus, o ji tik vidurine

Šuniai ja pasinaudojo

Šuniai ja pasinaudojo portretas
žalieji teroristai ir šunsnukiai tėvai.

Vargšelė

Vargšelė  portretas
Kažkas pasinaudojo jos silpnaprotyste ir iki šiol naudojasi ...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių