Quantcast

G. Nausėda po Charleso III karūnavimo: britų karališkoji šeima – stabilumo simbolis

  • Teksto dydis:

Londone šeštadienį karūnavus britų karalių Charlesą III (Karolį III) ir karalienę Camillą (Kamilą), prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Jungtinės Karalystės karališkoji šeima yra stabilumo simbolis tarptautinėje politikoje.

Su pirmąja ponia karūnavimo ceremonijoje dalyvavęs G. Nausėda teigė besitikintis, kad naujieji monarchai sieks puoselėti ryšius su Lietuva.

„Britų karališkoji šeima visada buvo stabilumo simbolis tarptautinėje politikoje, išsiskiriantis tvirtu vertybiniu pamatu. Tikiu, kad Karalius Karolis III, kaip ir velionė Karalienė Elžbieta II, sieks puoselėti ryšius su Lietuva, o mūsų šalys ir toliau sėkmingai bendradarbiaus įveikdamos transatlantinei erdvei kylančius saugumo iššūkius ir grėsmes“, – pranešime spaudai cituojamas G. Nausėda.

Po karūnavimo ceremonijos Londone prezidentas teigė, kad Lietuva ir Jungtinė Karalystė yra ne tik patikimos sąjungininkės, bet ir šalys bendramintės, kurias vienija tos pačios vertybės, pagarba laisvei ir demokratijai.

Pasak šalies vadovo, Lietuva ir Jungtinė Karalystė puoselėja puikius dvišalius ryšius saugumo ir gynybos srityse ir yra suinteresuotos ateityje plėsti bendradarbiavimą.

Į karūnavimo iškilmes atvyko valstybių vadovai ir karališkųjų šeimų atstovai iš daugelio pasaulio šalių.

Charleso III, kuris JK soste pakeitė pernai rugsėjį mirusią motiną Elizabeth II (Elžbietą II), karūnacija yra pirmoji Jungtinėje Karalystėje nuo 1953 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu ta skrybėlių tai turgaus lygio

gerb.piliečiai

gerb.piliečiai portretas
Gerbdami save ,geriau nerašinėkite šalia tų mulkių,Kęstų, vištgaidžių ir visokių driskių,varančių ant Lietuvos,Prezidento.Lai jie vieni čia paverkia nuskriaustieji.

Badu \\\\\.../////

Badu  \\\\\...///// portretas
mirčiau,bet skėčio ne'šiku virš "ponų" makaulės nedirbčiau,tai žemina asmenybę.___Gal dar ir kitas "paslaugas" padeda atlikti.___Š.Korėja.
VISI KOMENTARAI 94

Galerijos

Daugiau straipsnių