Quantcast

G-7 pasmerkė neatsakingą Rusijos branduolinę retoriką

Didysis septynetas (G-7) penktadienį išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino neseniai išsakytų pastabų apie branduolinius ginklus ir pareiškė, kad bet koks tokių ginklų panaudojimas turėtų rimtų pasekmių.

„Neatsakinga Rusijos branduolinė retorika yra nepriimtina“, – po dvi dienas trukusių derybų Vokietijos Miunsterio mieste pareiškė G-7 užsienio reikalų ministrai.

Įkurs naują mechanizmą, skirtą nukreipti pagalbą Ukrainos infrastruktūros atstatymui

G-7 susitarė dėl naujos struktūros, padėsiančios nukreipti pagalbą Rusijos užpultai Ukrainai, kad ji galėtų atstatyti savo infrastruktūrą, penktadienį pareiškė grupės užsienio reikalų ministrai.

„Šiandien įkuriame G-7 koordinavimo mechanizmą, skirtą padėti Ukrainai suremontuoti, atkurti ir apsaugoti jos ypatingos svarbos energetikos ir vandens infrastruktūrą“, – sakė ministrai.

Pasmerkė virtinę Šiaurės Korėjos raketų paleidimų

G-7 penktadienį sukritikavo Šiaurės Korėjos šią savaitę įvykdytą rekordinę raketų paleidimų virtinę, įskaitant nepavykusį tarpžemyninės balistinės raketos bandymą.

„Mes, G-7 narės, griežtai smerkiame beprecedentę neteisėtų balistinių raketų paleidimų virtinę“, – bendrame pareiškime teigė šalių užsienio reikalų ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių