Quantcast

G-7 narės įsipareigoja iki 2040-ųjų sustabdyti naujų plastiko atliekų taršą

Didžiojo septyneto (G-7) aplinkos ir klimato ministrai įsipareigojo iki 2040-ųjų sustabdyti naujų plastiko atliekų taršą savo šalyse, sakoma sekmadienį po derybų Japonijoje paskelbtame pareiškime.

„Esame įsipareigoję nutraukti plastiko taršą ir iki 2040-ųjų sumažinti papildomą plastiko taršą iki nulio“, – sakoma pranešime.

Vokietija, Prancūzija, Kanada, Jungtinė Karalystė ir Europos Sąjunga jau priklauso tarptautinei koalicijai, kuri praėjusiais metais prisiėmė tokį patį įsipareigojimą.

Tačiau tai pirmas kartas, kai prie jo prisijungė likusios G-7 narės – Japonija, Jungtinės Valstijos ir Italija.

Vokietijos aplinkos ministrė Steffi Lemke (Štefi Lemkė) spaudos konferencijoje po dvi dienas trukusių derybų Japonijos šiaurėje esančiame Saporo mieste pasveikino naująjį bloko įsipareigojimą dėl plastiko taršos mažinimo kaip plataus užmojo tikslą.

Esame įsipareigoję nutraukti plastiko taršą ir iki 2040-ųjų sumažinti papildomą plastiko taršą iki nulio.

Tai bus pasiekta „skatinant tvarų plastiko vartojimą ir gamybą, didinant jų apykaitą ekonomikoje ir aplinką tausojantį atliekų tvarkymą“, sakoma pareiškime.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) išsivysčiusių šalių grupės duomenimis, per 20 metų pasaulyje plastiko atliekų padvigubėjo ir tik devyni procentai jų yra sėkmingai perdirbami.

Jungtinės Tautos teigia, kad į vandenynus patenkančio plastiko kiekis iki 2040-ųjų beveik patrigubės.


Šiame straipsnyje: plastikasG7plastiko naudojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kas per terminas stabdys tai rasot konkreciai gamyba stabdys ar plastiko surinkyma kuri mes rusiuojam o sis nezin kur pakliuva ggal svaros darbuotoju verciamas i viena svalka bet tuo nieks nesidomi o nauju celofanu nera nes enori saikos blakes maitynt liko tik cenzas su baime kuria pso dulkiagalviai nori atgaivint nes setonui reik sielu tai si saika atsidavusiai stengiasi kad vyrsijo euronormas /persistenge/ svab dziaugsmui ir dulkiagalvio nuomone gerai kad mazai vaiku is kart matosi koki padara si bestija iremino /valdovo/ nuridymu kur zydiskas nacionalizmas susivienijo su monarhiniu fasizmu nes ne idejos ir terminai sprendzia o gobsumas ka ir matome siame pragaro fone atklydusi is moraliskai supuvusiu vakaru ir tai karma uz nekaltu zmoniu zutis ir ju prakeikimo issipildymas globaliu mastu ===

:)))

:))) portretas
ir kuo stabdys? mokesciais ar sakem ant vandens?

Anonimas

Anonimas portretas
Lauksim kada silkes vel vynios i popierių, o piena pilstys į stiklinius butelius . Tvariausi tuo atžvilgiu buvo sovietai. Šitiems iki jų dar toli.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių