Quantcast

G-20 susitikime V. Putinas ir D. Trumpas aptars Irano ir ginklų kontrolės klausimus

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šią savaitę Japonijoje vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo kuluaruose aptars ginklų kontrolės ir Irano bei Sirijos krizes klausimus, trečiadienį pranešė Kremlius.

V. Putinas taip pat turėtų surengti derybas su darbą baigiančia britų ministre pirmininke Theresa May (Teresa Mei), Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) ir Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu bin Salmanu), žurnalistams sakė Rusijos prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas.

V. Putinas ir D. Trumpas penktadienį susitiks Japonijos vakariniame Osakos mieste.

„Kalbant apie diskusijų objektą, daug kas priklausys nuo lyderių“, – sakė J. Ušakovas žurnalistams. Jis pridūrė, jog susitikime taip pat turėtų būti paliestos „strateginio stabilumo“ ir Ukrainos temos.

Abu lyderiai taip pat turėtų aptarti ginklų kontrolės klausimus, įskaitant naująją Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutartį, numatančią branduolinių kovinių galvučių didžiausio skaičiaus apribojimą.

Šį mėnesį V. Putinas pareiškė, kad Vašingtonas neparodė nuoširdaus susidomėjimo derybomis dėl START pratęsimo ir sakė, kad Rusija yra pasiruošusi šios sutarties atsisakyti.

Rusijos prezidentas susitiks su britų premjere Th. May leidęs suprasti, kad atėjo laikas „užversti (sudėtingų dvišalių santykių) lapą“ po to, kai pernai Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodytas buvęs dvigubas Rusijos šnipas.

Paskutinį kartą oficialių derybų V. Putinas ir Th. May buvo susitikę G-20 viršūnių susitikimo kuluaruose Kinijoje 2016 metais.

V. Putinas su Saudo Arabijos princu aptars spalį numatytą Rusijos lyderio vizitą į šią karalystę, o su R. T. Erdoganu  Rusijos oro erdvės gynybos sistemų S-400 tiekimą, sukėlusį Jungtinių Valstijų pasipiktinimą.

Rusijos lyderis taip pat turėtų susitikti su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu) ir Vokietijos kanclere Angela Merkel. Be to jis surengs trišalį susitikimą su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) ir Indijos ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko jie neaptars nei susitiks. Demokratiniai fasistai padarys viska kad to nebutu.

Gėda

Gėda portretas
Jokio susitikimo nebus. Trampas kaip visada "pridės" į sauskelnias, o atsarginiu kaip visada neturės. .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių