Quantcast

Finansų ministras: Prancūzija gali pasiūlyti įmonėms 20 mlrd. eurų paramą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vyriausybė gali skirti iki 20 mlrd. eurų padėti įmonėms, kurias labiausiai paveikė koronaviruso pandemija, penktadienį pareiškė finansų ministras Bruno Le Maire'as (Briuno Le Meras).

„Nusprendėme skirti 20 mlrd. eurų specialiam (valstybiniam) fondui, kad galėtume paremti visas tas įmones, kurioms to gali prireikti“, – radijui „Europe 1“ pareiškė B. Le Maire.

Lėšos bus įtrauktos į naują biudžeto planą, kurį ministrai turi pateikti kitą savaitę.

Prancūzija, kaip ir kitos valstybės, mėgina apriboti žalą, kurią jos ekonomikai daro dėl koronaviruso paskelbtas karantinas, kuris greičiausiai bus pratęstas dar mažiausiai dviem savaitėmis – iki balandžio pabaigos.

„Kalbant apie „Air France“, esame pasirengę <…> įsikišti“, – pridūrė ministras.

Tuo tarpu automobilių gamintojos „Renault“ vadovas Jeanas Dominique‘as Senardas (Žanas Dominikas Senaras) pareiškė, kad jo įmonė tikisi gauti valstybės garantuojamų paskolų, kurių vertė siektų 4–5 mlrd. eurų, kad galėtų išgyventi krizę.

„Galvojame apie paskolas iš bankų, kurias garantuotų valstybė ir kurias kažkada grąžinsime – tai yra, jos netaptų našta valstybės finansams“, – radijui RTL kalbėjo J. D. Senardas.

„Esu visiškai tikras, kad tai padėtų išgyventi šį sunkų laikotarpį“, – pridūrė jis.

Paklaustas apie 4–5 mlrd. eurų sumą, J. D. Senardas teigė, kad paskolos greičiausiai bus tokio dydžio, tačiau pabrėžė, kad dar per anksti kalbėti apie skaičius.

„Renault“ vadovas taip pat atmetė bet kokią perspektyvą renacionalizuoti bendrovę, kurioje Prancūzijos vyriausybei priklauso 15 proc. akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių