Quantcast

A. Fauci: valstijose vėl gausėjant COVID-19 atvejų JAV iškilo „rimta problema“

Jungtinės Valstijos susiduria su „rimta problema“, pietinėse ir vakarinėse valstijose smarkiai pagausėjus užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, penktadienį pareiškė autoritetingas vyriausybės patarėjas medicinos klausimais Anthony Fauci (Entonis Faučis).

„Kai kuriose srityse mums iškilusi rimta problama“, – sakė A. Fauci ir atkreipė dėmesį, kad nors dalyje JAV padėtis yra daug geresnė negu kitur, visos valstijos yra glaudžiai susijusios, todėl pavojus joms išlieka.

„Šiuo atžvilgiu esame visi kartu, ir vienintelis būdas tai užbaigti – užbaigti visiems kartu“, – kalbėjo jis.

A. Fauci šias mintis išsakė tą pačią dieną, kai Teksasas ir Florida nurodė barams nebepardavinėti alkoholinių gėrimų, abiejose valstijose užfiksavus rekordinius koronavirusinės infekcijos COVID-19 pliūpsnius.

Šios pietinės valstijos, turinčios iš viso apie 50 mln. gyventojų, buvo gana mažai paveiktos per pirminį koronaviruso protrūkį pavasarį, bet dabar jose užkratas sparčiai plinta.

Jungtinės Valstijose yra smarkiausiai COVID-19 pandemijos paveikta šalis – kaip rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto duomenys, joje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 2,44 mln. žmonių ir beveik 125 tūkst. pacientų mirė.

Po pirmojo ligos pliūpsnio JAV nebuvo visiškai atsigavusios – kelias savaites epidemijos plitimo sparta buvo daugmaž stabili, o dabar naujai registuojamų užsikrėtimo atvejų skaičiai vėl padidėjo iki buvusių balandį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvakva

Kvakva portretas
Idiotai žurnaliūgos. Fake news platina.

A.

A. portretas
Minios protestuotojų be jokios tv arkos. Rezultatai akivaizdųs.

Virgina

Virgina portretas
cia gi ne anthony fauci nuotrauka !!! ka jus cia suda vel malat ???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių