Quantcast

„Facebook“ uždraudė klaidinančią koronaviruso reklamą

Socialinių tinklų bendrovė „Facebook“ uždraudė vartotojus klaidinančią reklamą, galimai besinaudojančią kritine koronaviruso situacija „finansinei naudai gauti“.

Technologijų milžinė trečiadienį pranešime paskelbė uždraudusi tokių prekių reklamą, „kurios nurodo į koronavirusą būdais, sukeliančiais paniką arba teigia, kad būtent šios prekės užtikrina išgydymą ar užkerta kelią užsikrėtimui“.

„Pavyzdžiui, medicininių kaukių reklamas, nurodančias, kad jų kiekis yra itin ribotas, ar teigiančias, kad būtent jos gali užkirsti kelią viruso plitimui, bus draudžiama rodyti mūsų platformose“, – pridūrė bendrovė.

„Facebook“ taip pat pranešė tęsianti savo veiklą bandant „apriboti dezinformacijos ir kenksmingo turinio apie virusą plitimą“, tuo pat metu vartotojams rodant informaciją, kurią paskelbia „patyrusios sveikatos organizacijos“.

Naujuoju koronavirusu, praėjusių metų gruodį pratrūkusiu centrinėje Kinijoje, iki šiol yra užsikrėtę per 80 tūkst. žmonių. Nuo viruso mirusių žmonių skaičius siekia beveik 3 tūkst.

Trečiadienį užsikrėtusiųjų skaičius už Kinijos ribų viršijo užsikrėtusiųjų skaičių pačioje Kinijoje „pirmą kartą nuo tada, kai pirmajam užsikrėtusiajam buvo nustatyti visi ligos simptomai“, teigė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Dėl baimės užsikrėsti naujuoju virusu, žmonės ėmė masiškai pirkti tokias prekes, kaip medicinines kaukes ir dezinfekcinius purškalus. Daugelis pardavėjų, manoma, bandė iš kilusios panikos pasipelnyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užuojautos pirmam komentatoriui

Užuojautos pirmam komentatoriui portretas
Nuo debilumo vaistų nėra

...

... portretas
Draudžiama skelbt IR tai, kad virusas ypač aršus ten kur 5G veikia?.. :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių