Quantcast

F. Mogherini: ES privalo stiprinti gynybos pajėgumus, bet nevirsti kariniu aljansu

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga privalo stiprinti gynybos pajėgumus, tačiau neturi virsti kariniu aljansu, Suomijos sostinėje pareiškė ES vyriausioji užsienio reikalų įgaliotinė bei Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Federica Mogherini (Federika Mogerini).

„Būtina aiškiai apibrėžti gaires, kad ES nevirstų kariniu aljansu. Mes privalome stiprinti savo karines galimybes, nekeisdami savo esmės. Mes nekuriame Europos armijos, o tiesiog sakome, kad ES turi galimybių, taip pat ir finansinių, kurios leidžia jos narėms tobulėti gynybos srityje, o ne tik saugumo, derinant karinius ir civilinius instrumentus“, – Suomijos sostinėje vykstančiame užsienio politikos forume kalbėjo F.Mogherini.

„Išlaidų saugumui didinimas – tai nacionalinis pasirinkimas. Net jei investicijų lygis išliks toks, koks yra, kai kurių ES narių gynybos galimybių stiprinimo kelias, siekiant kuo geresnio rezultato, grįstas ES koordinacijos stiprinimu“, – pabrėžė ji.

F.Mogherini pridūrė, jog ES neabejotinai išliks NATO partnere.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Po Trampo pindelio i Eurokolchozo muziku supine jie pasimete ir dairosi kaip debilai i sonus- nezino ka daryti be seimininko is Fashingtono nurodymu. Apgailetini liberastpiderasiniai MUZIKAI.

Gidas

Gidas portretas
Tiktai bendra armija. Be bendro karinio alijanso Europa neturės politinio svorio pasaulyje. Vienintelis būdas Europai klestėti pasaulyje yra kiek galima gilesne integracija.

Sąjunga

Sąjunga portretas
Turi būti bendras sportas bendra kariuomenė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių