Quantcast

EVT pirmininkas Ch. Michelis telefonu kalbėjosi su V. Putinu

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis per pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu kaltino jį „neteisėtais, provokaciniais ir ardomaisiais veiksmais“ Europos Sąjungos (ES) ir jo šalių narių atžvilgiu.

ES bus vieninga dėl tokių veiksmų, pirmadienį po pokalbio su Kremliaus vadovu pabrėžė Ch. Michelis. Santykiai su Rusija esą šiuo metu yra labai blogi.

Kremlius savo išplatintame pareiškime pasisakė už grįžimą prie pragmatiškų ir pagarbių santykių. Tai atitinka bendrus interesus, teigiama čia.

Santykiai tarp Maskvos ir Briuselio seniai pašliję. ES paskelbė sankcijas Maskvai, be kita ko, dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno kalinimo ir Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos. Maskva reagavo atsakomosiomis priemonėmis.

Per pokalbį telefonu, ES duomenimis, buvo kalbama ir apie sankcijas Baltarusijai. Po priverstinio „Ryanair“ keleivinio lėktuvo nutupdymo Minske baltarusių oro bendrovėms uždrausta skraidyti ES oro erdvėje bei leistis ir kilti ES šalių oro uostuose.

Ch. Michelis reikalavo paleisti politinius kalinius ir nutraukti represijas ir smurtą Baltarusijoje. „Rusija gali suvaidinti svarbų vaidmenį remiant taikų krizės sureguliavimą“, - sakoma Briuselio pareiškime.

Maskva yra artima autoritarinės vadovybės Minske sąjungininkė. V. Putinas sankcijas pavadino „kontrprodutyviomis“. Be to, jis, Kremliaus duomenimis, kritikavo bet kokius mėginimus kištis į suverenios valstybės vidaus reikalus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O susitikti tas gaidys pabijojo, nes būtų buvęs sunešiotas į miltus, kaip Borelis? Abejoju, ar Putinas jo išvis klausė, gal televizorių žiūrėjo padėjęs ragelį, kol tas ten kažką vapėjo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių