Quantcast

EVA vertina „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 stiprinamąją dozę 12–15 metų vaikams

Europos vaistų agentūra (EVA) antradienį paskelbė pradėjusi vertinti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 stiprinamosios dozės poveikį 12–15 metų vaikams.

Praėjusią savaitę EVA nurodė, kad netrukus nuspręs dėl panašios paraiškos skirti stiprinamąją vakcinos „Comirnaty“ dozę 16–17 metų paaugliams visoje Europos Sąjungoje.

„EVA pradėjo vertinti paraišką dėl „Comirnaty“ stiprinamosios dozės vartojimo 12–15 metų paaugliams“, – paskelbė Amsterdame įsikūrusi agentūra.

„Paraiška dėl vyresnių, 16–17 metų, paauglių, taip pat svarstoma“, – priduriama pareiškime.

Pernai spalį EVA leido stiprinamąja „Comirnaty“ doze skiepyti visus 18 metų ir vyresnius žmones, o kiek vėliau priėmė panašų sprendimą dėl „Moderna“ vakcinos „Spikevax“.

EVA vakcinų strategijos vadovas Marco Cavaleri (Markas Kavaleris) praėjusią savaitę sakė, kad šiuo metu vertinamos dvi vakcinos, kurias gamina prancūzų firmos „Valneva“ ir „Sanofi Pasteur“, tikriausiai nebus patvirtintos iki Velykų.

Tačiau jis pridūrė, kad skiepijimas, ypač – stiprinamąja doze, „vis dar yra geriausia apsauga nuo viruso omikron varianto sukeliamos rimtos ligos“.

 


Šiame straipsnyje: EvaCOVID-19PfizerComirnaty

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čia atvira vaikų žūdimas. Argi mūsų tėvai leis tuo brudu žudyti vaikus.

Jop

Jop portretas
Kaip apsėsti su tomis vakcinomis

Ka Jus

Ka Jus portretas
Darot su Vaiku Ateitimi ! Žiauru !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių