Quantcast

Europos Sąjunga sveikina keturių valstybių prisijungimą prie sankcijų Rusijai

Europos Sąjunga pirmadienį teigiamai įvertino keturių šalių sprendimą prisidėti prie Bendrijos taikomų sankcijų Rusijai už Ukrainos teritorinio vientisumo ir suvereniteto pažeidimus.

„Šalys kandidatės Juodkalnija ir Albanija, taip pat Europos laisvos prekybos asociacijai bei Europos ekonominei zonai priklausantys Lichtenšteinas ir Norvegija prisijungė prie ES Tarybos sprendimo (dėl sankcijų Rusijai pratęsimo šešiems mėnesiams už Ukrainos suvereniteto pažeidimą). Jos užtikrins, kad jų valstybinė politika atitiktų šį Tarybos sprendimą. ES atkreipia dėmesį į šiuos įsipareigojimus ir juos vertina palankiai“, – sakoma oficialioje ES svetainėje paskelbtame pranešime.

Pirmą kartą sankcijas Rusijai dėl padėties Ukrainoje ES įvedė 2014 metų kovą, o 2020 metų rugsėjį ES nusprendė dar šešiems mėnesiams pratęsti sankcijas. Jos taikomos 175 fiziniams asmenims ir 44 organizacijoms. Be to reaguodama į įvykius Ukrainoje ES ėmėsi iki 2021 metų sausio 31 dienos galiosiančių sankcijų prieš atskirus Rusijos ekonomikos sektorius, ir ribojamųjų priemonių dėl „neteisėtos Krymo ir Sevastopolio aneksijos“, galiosiančių iki 2021 metų birželio 23 dienos.

Be to, antradienį buvo pranešta, kad Šiaurės Makedonija, Juodkalnija, Albanija, Norvegija ir Islandija prisijungė prie ES sankcijų, paskelbtų subjektams Sirijoje dėl cheminio ginklo naudojimo, suvaržymų subjektams Rusijoje dėl buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo Jungtinėje Karalystėje nervus paralyžiuojančia medžiaga ir sankcijų Baltarusijos režimui dėl rinkimų klastojimo ir represijų prieš demonstrantus.

Abu sankcijų paketus dėl cheminių ginklų taip pat parėmė Ukraina, o Sakartvelas ir Bosnija ir Hercegovina prisidėjo prie Bendrijos sankcijų Sirijos subjektams.

Tuo metu sankcijas Baltarusijai parėmė Lichtenšteinas.


Šiame straipsnyje: Europos SąjungaRusijasankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
I speak in Lithuanian very good. :)

Čiubaka

Čiubaka portretas
runkelyno šunys nepraleidžia progos paloti

tik

tik portretas
reikia nepamirst kad tai nebesovietai nors mastymas panasus bet juos kaip ir kt visam pasauly valdo ologarhai /masonai/ ir tos sankcijos tik pablogina paprastu zmoniu gyvenima dar pagimdydamos neapykanta toms salims kuriu zmones analogiskai kencia nuo tokiu pat veiksmu bei sankciju nuo globalistu ir gal baikit 1 karta mulkint zmones o rasyt tiesa ?.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių