Quantcast

Europos Sąjunga: D. Britanija vis dar nepateikė įgyvendinamo pasiūlymo dėl „Brexit“

Didžioji Britanija vis dar nepasiūlė jokių įgyvendinamų alternatyvų „apsidraudžiamajai priemonei“ (backstop) dėl Šiaurės Airijos „Brexit“ susitarime, pirmadienį po Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) ir Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) derybų pareiškė Europos Sąjunga.

Pirmas B. Johnsono ir J.-C. Junckerio susitikimas akis į akį nedavė jokių didelių rezultatų, nors Dauningo gatvė tvirtino, kad tai buvo „konstruktyvus susitikimas“.

Pasak B. Johnsono, Didžioji Britanija nesutiks su „skyrybų“ susitarimu, kuriame yra „apsidraudžiamoji priemonė“, ir neatidės „Brexit“ po spalio 31-osios, net jei tą dieną reiktų išstoti be sutarties.

Pagal vadinamąją apsidraudžiamąją priemonę JK laikinai liktų ES muitų sąjungoje, kad būtų galima išlaikyti atvirą sieną tarp Airijos Respublikos ir Šiaurės Airijos.

Kaip nurodė J.-C. Junckerio biuras, Europos Komisijos pirmininkas per šį susitikimą Liuksemburge pakartojo ES nuomonę, kad Britanija turi pateikti įgyvendinamą alternatyvą apsidraudžiamajai priemonei, dėl kurios su ES susitarė B. Johnsono pirmtakė Theresa May (Tereza Mei) ir kurią atmetė britų parlamentas.

„Pirmininkas Junckeris priminė, kad tai JK atsakomybė – pateikti teisiškai veikiančius sprendimus, kurie būtų suderinami su Išstojimo susitarimu“, – sakoma J.-C. Junckerio biuro pareiškime.

„Pirmininkas Junckeris akcentavo tolesnį Komisijos norą... aiškintis, ar tokie pasiūlymai atitinka apsidraudžiamosios priemonės tikslus. Tokie pasiūlymai dar nepateikti“, – sakoma pareiškime.

Be minėto pagrindinio susitikimo dar įvyko ES vyriausiojo „Brexit“ derybininko Michelio Barnier (Mišelio Barnjė) susitikimas su britų „Brexit“ sekretoriumi Stephenu Barclay (Stivenu Barklajumi).

Į susitikimą atvykusį ir iš jo išeinantį B. Johnsoną pasitiko nedidelė, bet triukšminga „Brexit“ priešininkų grupė, kuri giedojo ES himną „Odė džiaugsmui“, mojavo vėliavomis ir skandavo šūkius.

Iki „Brexit“ dienos likus vos šešioms savaitėms, abi šalys sutarė didinti derybų tempą, sakė Dauningo gatvė. Nurodoma, kad derybininkai netrukus pradės susitikimus kasdien, o ne dukart per savaitę kaip dabar.

„Sutarta, kad derybos taip pat turėtų vykti politiniu lygmeniu tarp Michelio Barnier ir „Brexit“ sekretoriaus, be to, tęsis pirmininko Junckerio ir ministro pirmininko pokalbiai“, – sakė atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne britas

ne britas portretas
nesupratu ko viduriuojat, JK piliečiai prabalsavo už išstojimą iš ES , tam priežasčių buvo daug... jie patys tvarkys savo šalį, ji ekonomiškai stipri, o kad jewrosojiuzas nenori paleisti, tai aišku, net išstojimo procedūros nėra.... va ir šokdina, gąsdina... juk tos praradimas... skaitykit pasaulinė spauda....

jei

jei portretas
monarchija dar nori islikt privalo leist referenduma kitu atveju tauta pati ives tvarka.......

laukia

laukia portretas
ka jav zydeliai pasiulys o jie tyli ir nori britu kracho nes jav tikrai nesikis nes aibe savu problem.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių