Quantcast

Europos pigių skrydžių rinką vasarą aptemdys dar daugiau streikų

Europos pigių skrydžių bendrovėms šią vasarą gresia dar daugiau streikų, apie tokius naujus planus antradienį pranešus jų darbuotojams Ispanijoje ir Prancūzijoje.

Profesinės sąjungos, atstovaujančios „Ryanair“ skrydžių palydovams Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje, paragino rengti streikus ateinantį savaitgalį, o „easyJet“ veiklai Ispanijoje kitą mėnesį gresia devynių dienų streikas.

Prancūzijoje veikianti „Ryanair“ profesinė sąjunga SNPNC pranešė, kad aviakompanija nesilaiko įstatymais nustatytų darbuotojų poilsio normų, taip skrydžių palydovams moka tik minimalų darbo užmokestį – reikalauja atlyginimus didinti. Lėktuvų įgulų nariai planuoja streiką šeštadienį ir sekmadienį.

Dėl streiko birželio 12-13 dienomis Prancūzijoje jau buvo atšaukta apie 40 „Ryanair“ reisų, tai yra apytikriai ketvirtadalis visų.

„Ryanair“ konkurentės „easyJet“ darbuotojai liepos mėnėsį devynias dienas skirtingais laikotarpiais streikuos Barselonos, Malagos ir Palma de Maljorkos oro uostuose.

Antradienį profesinė sąjunga pareiškė, kad Ispanijos „easyJet“ skrydžių palydovų bazinis darbo užmokestis – 950 eurų per mėnesį – yra mažiausias iš visų aviakompanijos bazių Europoje.

Streikai planuojami tuo metu, kai Europos šalyse prasideda vasaros atostogos ir atsigauna oro susisiekimo srautai, panaikinus daugumą su COVID-19 pendemija susijusių kelionių ribojimų. Kita vertus, aviakompanijos ir oro uostai per pandemijos įkarštį darbuotojus masiškai atleidinėjo, o dabar jaučia didelį darbo jėgos stygių, susidūria su naujo įdarbinimo sunkumais.

Europos transporto darbuotojų federacija pirmadienį paragino „keleivius nekaltinti darbuotojų dėl nepatogumų oro uostuose, atšauktų skrydžių, ilgų eilių ir ilgesnio registracijos laiko, prarasto bagažo ar vėlavimų, kuriuos sukėlė dešimtmečius trukęs korporacijų godumas bei padorių darbo vietų panaikinimas šiame sektoriuje“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių