Quantcast

Europos Komisija: ES įveikė migracijos krizę

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai pavyko pasiekti „radikalių pokyčių“ kovojant su rimčiausia po Antrojo pasaulinio karo kilusia migracijos krize, trečiadienį pareiškė už migracijos politiką atsakingas eurokomisaras Dimitris Avramopulas (Dimitris Avramopoulos).

„Mūsų bendrojo europietiško požiūrio į migraciją rezultatai kalba patys už save: neteisėtų atvykimų dabar yra mažiau nei prieš krizę“, kilusią prieš penkerius metus, pabrėžė jis, Briuselyje apibendrindamas migracijos politikos rezultatus.

Anot EK, blokas per šį laikotarpį suteikė paramą milijonams migrantų, išgelbėjo daugybę gyvybių, išardė nemažai nelegalių vežėjų tinklų ir reikšmingai sustiprino sienų apsaugą.

„Per pastaruosius trejus metus atvykėlių skaičius nuolat mažėjo, ir dabartinis (migracijos) rodiklis yra vos 10 proc. rekordinio lygio, pasiekto 2015 metais“, – nurodė D. Avramopulas.

Vis dėlto Briuselis pripažįsta, kad atsižvelgiant „į nuolat besikeičiantį geopolitinį kontekstą ir migracijos spaudimą pasauliniu mastu“ būtina imtis papildomų priemonių.

„Ateityje svarbu laikytis mūsų bendrosios politikos, bet tuo pat metu pasiekti rezultatų vykdant ES prieglobsčio suteikimo (sistemos) reformą“, – sakė eurokomisaras.

Anot D. Avramopulo, nors migracijos mastai palaipsniui mąžta, pernai į ES vis dėlto atvyko 150 tūkst. nelegalių migrantų, todėl šią problemą įmanoma išspręsti tik tarptautiniu mastu.

Tarp EK siūlomų priemonių – papildoma parama Šiaurės Afrikos šalims, tokioms kaip Marokas ir Libija, iš kur į bloką per Viduržemio jūrą patenka didžioji dalis atvykėlių.

Briuselis taip pat pabrėžia, kad ES šalims būtina laikinai įsipareigoti įsileisti jūroje išgelbėtus migrantus, kol nebaigta prieglobsčio suteikimą reglamentuojančių Dublino taisyklių reforma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Gyvybės ar mirties klausimas lietuvių tautai. Tarkime, kad naujai atvykęs Lietuvos pilietis (ar netgi tokių piliečių grupė) pradės veikti amerikiečių valdžios koridoriuose ir taps Lietuvos lobistais. Toks Lietuvos pilietis tuoj bus areštuotas Amerikoje kaip užsienio valstybės agentas, bandantis daryti įtaką Amerikos politikai. Tokie atvejai buvo (tik ne su atsargiaisiais lietuviais): žmonės buvo neseniai suimti, nubausti ir ištremti iš Amerikos.

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuviai gali teisėtai priminti Amerikos valdžios institucijoms, kad Lietuvos ir Amerikos interesai sutampa, kad pagalba Lietuvai taip pat naudinga Amerikai, tik vienu atveju: jei šis lietuvis yra Amerikos pilietis, Amerikos rinkėjas, asmeniškai bendraujantis su Amerikos valdžios institucijomis. Tada viskas yra teisėta ir tvarkinga. Šiais sunkiais laikais JAV parama yra mums gyvybiškai svarbi. Uždraudus lietuviams, kurie išvyko iš Lietuvos po Nepriklausomybės paskelbimo, priimti Amerikos pilietybę, Lietuva sunaikina svarbiausią šiandienos pasaulyje lietuvių tautos jėgos šaltinį. Tikėtis, kad mes apsieisime be Amerikos pagalbos, yra naivu, ypač dabar, kai Europos Sąjunga silpnėja. Balsuokime už Lietuvos pilietybės išsaugojimą užsienio lietuviams. Tai lietuvių tautos gyvybės ar mirties klausimas. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
Chm: "Europos Sąjungai pavyko pasiekti „radikalių pokyčių“ kovojant su rimčiausia po Antrojo pasaulinio karo kilusia migracijos krize" - ta prasme: 'Juos visus sutiko priimt Lietuva'... -?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių