Quantcast

Eurokomisaras: ES skiepų sertifikatai bus parengti iki birželio 1-osios

Europos Komisija (EK) trečiadienį ketina pristatyti siūlymą įgyvendinti skiepų nuo COVID-19 sertifikatų idėją, taip siekdama leisti ES šalių gyventojams saugiai keliauti į užsienį.

Turėdamas tokį paskiepijimo įrodymą, arba „skaitmeninį žaliąjį sertifikatą“, kaip tai vadina EK, vienoje ES valstybėje narėje paskiepytas žmogus būtų laikomas paskiepytu ir kitoje valstybėje narėje. Tai leistų atnaujinti keliones, įskaitant ir turizmą, tarp ES šalių.

EK vicepirmininkas Margaritis Schinas Vokietijos dienraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ teigė, kad skiepų sertifikatai turėtų būti prieinami jau po kelių mėnesių.

„Sertifikatas turėtų būti parengtas naudojimui vasaros pradžioje, o vasara prasideda birželio 1 d.“, – sakė M. Schinas.

Nors EK tvirtina, kad toks dokumentas būtų skiepo sertifikatas, o ne skiepo pasas, juo vis dėlto siekiama paskatinti keliones tarp ES šalių ir net už bendrijos ribų.

Sertifikate būtų nurodoma, ar žmogus gavo neigiamą COVID-19 testo rezultatą, neseniai pasveiko nuo ligos arba buvo nuo jos paskiepytas.

Kol kas neaišku, ar skiepo pasu galės pasinaudoti bendroji populiacija. ES šalys ir Europos Parlamentas dar turės sutarti dėl šio pasiūlymo.

Kai kurios šalys yra išreiškusios abejones dėl tokių planų. Pavyzdžiui, Belgijos užsienio reikalų ministrė Sophie Wilmes tikino, kad jos šalis neribos gyventojų judėjimo priklausomai nuo to, ar jie pasiskiepijo nuo COVID-19, nes tai esą diskriminuotų daugumą gyventojų, kurie dar nėra paskiepyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
iki kiek dar igriso juk net nera žodžio, o propogandos bajeri stumia kas diena nuo ryto iki vakaro per visa savo širšela dirba be išeiginių, o sergančiu kas diena imk ir skaityk po tukstanti viršaus, sveikatos komikas sako kad pilnos ligoninės nera vietos kur dėti, perdaug yra , segančiu, taip juk ponai ponios juk sakote kad jau paskiepinti šimtai tukstančiu, kur yra tiesa mirštančiu dušiu ir kas kart didėja kas antra para, igiso juodai, bambejimas iš tuščios bonkos pylimo, kada bus remontojami metu nauju mergaičiu darbai ir pasaku sekti dėl koronos 19 nereikia, jau laikas triumfo akimirką statyti , remonto darbams , ar nera mums darbo tikro ir ne skandalo bajerio užimtumo juk jau 8mėn kaip užšalies visos gyvenimo gairės nejuda o tik fokusai ir pinigu plovimas bėga nuo tikro gyvenimo , zastoj,

Morgana

Morgana  portretas
Jūs juokaujat tik 9 % paskiepitų pas mus. Nesi šviečia nieko gero

NUOMOMNĖ

NUOMOMNĖ portretas
NORAS ĮTEISINTI SEGREGACIJA , SU VISOM PASEKMĖM . SKALDYK IR VALDYK
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių