Quantcast

Eurokomisarai planuoja vizitą į Kyjivą: kalbėsis apie paramą, Ukrainos atstatymą

  • Teksto dydis:

Europos Komisija (EK) kitą mėnesį planuoja vizitą į Kyjivą, kuriuo siekiama pademonstruoti paramą su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Kaip trečiadienį skelbia leidinys „Politico“, tokius planus trečiadienį EK nariams pristatė pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Idėją 10–15 eurokomisarų, dirbančių su klausimais, susijusiais su Ukraina, nuvykti į Kyjivą, iškėlė už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas EK narys Virginijus Sinkevičius.

BNS jis trečiadienį teigė, kad komisarų kolegijos vasario planuojamas vizitas į Kyjivą „yra ženklas, kad Ukrainos likimas yra ne pavienių komisarų, bet visos Europos Komisijos prioritetas“.

Ukrainai reikalinga pagalba įvairiose srityse – nuo gynybos iki transporto, energetikos ar aplinkosaugos.

„Ukrainai reikalinga pagalba įvairiose srityse – nuo gynybos iki transporto, energetikos ar aplinkosaugos. Todėl džiaugiuosi, kad komisarai palaikė mano iniciatyvą vykti bendro vizito į Kyjivą, kur su Ukrainos politine vadovybe kalbėsimės ne tik apie skubią paramą nuo Rusijos agresijos kenčiančiai šaliai, bet ir jos atstatymą“, – tvirtino Lietuvos atstovas EK.

Tokios kelionės tikslas yra „toliau gilinti santykius“ ir parodyti solidarumą su Ukraina. Tai „pažangos, kurią Ukraina daro kelyje į Europą, pripažinimas“, „Politico“ cituoja vieną EK pareigūną.

Planuojama, kad į Kyjivą su U. von der Leyen, be kitų, galėtų vykti V. Sinkevičius, ES prekybos komisaras Valdis Dombrovskis, už ekonomiką atsakingas Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis), ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis), vidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson (Ilva Johanson), biudžeto komisaras Johannesas Hahnas (Johanesas Hanas), plėtros komisaras Oliveris Varhelyi (Oliveris Varhelijus), krizių valdymo eurokomisaras Janezas Lenarčičius ir už finansines paslaugas atsakinga EK narė Mairead McGuinness (Meirid Makgines).

Taip pat prie delegacijos galėtų prisijungti kiti EK nariai, koordinavę medikamentų tiekimo ir medicininės evakuacijos operacijas, padėję prijungti Ukrainą prie ES elektros energijos tinklo, organizavę paramą ES šalims, priimančioms ukrainiečių pabėgėlius, ir dirbę prie Rusijos turto įšaldymo ir konfiskavimo.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeeurokomisaraivizitas į Kyjivąparamaatstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių