Quantcast

Euro zonos ekonomika ketvirtą šių metų ketvirtį susitrauks 2,7 proc.

Euro zonos ekonomika dėl antrosios koronaviruso bangos paskutiniais trimis šių metų mėnesiais susitrauks 2,7 proc.

Tokia prognozė pateikta antradienį paskelbtoje, kas ketvirtį leidžiamoje Euro zonos ekonominių perspektyvų ataskaitoje, kurią bendrai rengia Italijos statistikos agentūra „Istat“, Vokietijos „Ifo“ institutas ir Šveicarijos ekonomikos institutas (KOF).

„Po staigaus atsigavimo (trečią ketvirtį) ekonominis aktyvumas (ketvirtą ketvirtį) vėl sumažės dėl naujų karantino priemonių“, – sakoma ataskaitoje.

Bendrasis vidaus produktas (BVP) 19 valstybių vienijančioje valiutos zonoje antrą ketvirtį nusmuko 11,7 proc., o trečią ketvirtį atsigavo ir augo 12,5 proc.

„Istat“, „Ifo“ ir KOF taip pat prognozavo, kad 2021 m. pirmą ketvirtį augimas sieks 0,7 proc., o antrą ketvirtį – 3 proc.

Statistikos biurai taip pat sakė, kad 2020 m. euro zonos BVP smukimas sieks 7,3 proc.

Tačiau „prognozes dar gali paveikti tiek teigiama, tiek neigiama rizika, jos taip pat priklausys nuo ekonominės politikos veiksmingumo, pandemijos raidos, vakcinų paleidimo ir (ES atsigavimo po pandemijos lėšų) poveikio ekonomikai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patys

Patys  portretas
Patys musa ir patys rekia su savo kvailais sprendimais puse metu zmoniu negyde laike tuscias ligonines dabar atsalus orams ligos suaktyvejo ir visi supludo i ligonines. Slauges laksto nuo korono virusu serganciu pas sveikus ir uzkrecia juo ultra violetiniu spinduliu lempos nenaudojamos kurios zudo virusus kaip buvo naudojamos anksciau matomai nupirko dezinfekciniu skysciu gamintoju mafija ir stai jums rezultatas Pinigu policijai barikadoms negaila slaugems dirbacioms be pertrauku vergovini darba pinigu nera vienos neatlaike pasaipu ir spaudimo pabego kurios liko turi dirbti uz penkis tai toki rezultata ir turi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių