Quantcast

ETT: Vengrija pažeidė ES prieglobsčio įstatymus

Europos Teisingumo Teismas (ETT) ketvirtadienį nusprendė, kad Vengrija, neleisdama kai kuriems migrantams pateikti prieglobsčio prašymo ir perkeldama juos į tranzitines stovyklas, pažeidė ES prieglobsčio įstatymus.

„Vengrija neįgyvendino savo įsipareigojimų pagal ES teisę tarptautinės apsaugos suteikimo procedūrų srityje“, – teigia ETT.

2015 m., per patį Europos migrantų krizės įkarštį, nacionalistinių pažiūrų Vengrijos premjero Viktoro Orbano vadovaujama Vyriausybė uždarė migrantus į tranzitines zonas ir apribojo jų teisę prašyti prieglobsčio.

Teismas nustatė, kad Vengrija neleido migrantams palikti sulaikymo zonų, kol bus svarstomi jų prašymai, ir nesuteikė papildomos apsaugos vaikams ir kitiems ypač pažeidžiamiems žmonėms.

Jei migrantų prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti, kai kuriais atvejais „šie žmonės buvo jėga išvaromi į žemės ruožą pasienyje su Serbija, kur nėra jokios infrastruktūros“.

Taip esą buvo pažeista ES direktyva dėl nelegalių imigrantų deportacijos saugiklių.

„ES teisės pažeidimus sudaro prieigos prie tarptautinės apsaugos procedūros ribojimas, neteisėtas prieglobsčio prašytojų sulaikymas tranzitinėse zonose ir nelegalių migrantų perkėlimas į pasienio teritoriją, nesilaikant garantijų dėl jų sugrąžinimo procedūros“, – sakoma ETT pranešime.

Budapeštas dažnai nesutaria su Briuseliu dėl migracijos ir pabėgėlių politikos, o V. Orbano Vyriausybė ne kartą kaltino ES bandant priversti Vengriją priimti „masinę imigraciją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spaliukas

Spaliukas portretas
Ta valdzia kuri pasius Briuseli Nach**!!!!!! Ta ir isgelbes Lietuva !!!!! Nes supras kad reikia tarnauti ZMONEMS !!!

Nordland

Nordland  portretas
Po tokiu sprendimu, jie daugiau nebeturetu vadintis teisingumo teismu.

o

o portretas
kokiu velniu euroturgelio klerkai taip rupinasi ne eurozmonemis juk duokit savo sankcijas toms salims kaip turkai bet matai jie nato /nelieciamieji o nurodymai plaukia is jav globalistu zydjankiu o sis /teisingumas/ ir dirba tai naudai kuri velnius gaudo patys jais budami.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių