Quantcast

Estijos prezidentas mano, kad šalies saugumui negresia pavojus

Estijos prezidentas Alaras Karis mano, kad šalies saugumui negresia pavojus, todėl nereikėtų bauginti gyventojų karo grėsme. Valstybės vadovas tai pareiškė ketvirtadienį.

Komentuodamas spekuliacijas apie karo pavojų tiek Ukrainai, tiek kitoms posovietinės erdvės šalims, A. Karis teigė šiuo metu nematąs pavojaus Estijos saugumui. „Noriu patikinti, kad Estijos valstybės saugumui dabar niekas negresia“, - cituoja jį portalas ERR. Artimiausioje ateityje karas Estijoje netaps realybe, įsitikinęs valstybės vadovas. „Nėra prasmės be reikalo gąsdinti žmones“, - pridūrė jis.

Jam buvo pateiktas klausimas apie galimybę susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. „Šiuo metu nemanau, kad, nuvažiavęs į Maskvą, galėčiau daugiau nuveikti nei mano kolegos kitose šalyse“, - atsakė A. Karis.

Anot Estijos prezidento, raštiškas JAV atsakymas į Rusijos reikalavimus dėl saugumo garantijų atitinka viešus Vašingtono pareiškimus. „Nėra jokių šansų grįžti į situaciją iki 1997 metų, po kurios prie NATO prisijungė 14 šalių. Tai neįmanoma, ir net nėra prasmės kalbėti apie tai kad ir prie kavos puodelio“, - pabrėžė A. Karis.

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lanzb'šteiną \\\\\.../////

Lanzb'šteiną  \\\\\...///// portretas
nuosvą turėtų kitaip čiulbėtų,jo net pats Velnias bijo nepasiima,po šiai dienai gyvas.

opa

opa portretas
Kam stabdziai reikalingi!

Blinda

Blinda portretas
Kazin kaip ten gazpromas laikosi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių