Quantcast

Birželį Estija atvers savo sienas atvykėliams iš ES šalių

Estijos vyriausybė ketvirtadienį sušvelnino dėl koronaviruso epidemijos įvestus suvaržymus dėl kelionių, visuomeninių renginių, sporto varžybų organizavimo ir švietimo.

Vyriausybė savo posėdyje pritarė nutarimui, pagal kurį nuo birželio 1-osios bus leidžiama Estijos sieną kirsti asmenims, atvykstantiems į šalį iš Europos Sąjungos ar Šengeno erdvės valstybių bei Jungtinės Karalystės.

Asmeniui bus leidžiama įvažiuoti į šalį, jeigu jis neturės ligos simptomų ir bus praleidęs vienoje iš tų šalių ne mažiau laiko, nei trunka koronavirusinės infekcijos COVID-19 inkubacinis laikotarpis, t. y., mažiausiai 14 pastarųjų dienų.    

Atvykęs į Estiją asmuo turės karantinuotis, jei atkeliavo iš iš šalies, kurioje 100 tūkst. gyventojų tenka daugiau kaip 15 COVID-19 atvejų. Asmenims, atvykusiems iš šalių, kur sergamumas mažesnis, karantinuotis nereikės. 

Užsienio reikalų ministerija savo tinklalapyje turi paskelbti atitinkamų valstybių sąrašą. Jis bus peržiūrimas kartą per savaitę.

Nuo birželio 1-osios iki birželio 30 dienos uždarose patalpose organizuojamuose renginiuose leidžiama dalyvauti iki 100 žmonių. Anksčiau galiojo reikalavimas, kad dalyvių skaičius neviršytų 50.

Organizuojant renginius taip pat būtina laikytis reikalavimo neviršyti 50 proc. maksimalaus patalpų talpumo ir užtikrinti, kad būtų paisoma taisyklės 2+2 – reikalavimo judėti ne didesnėmis kaip dviejų asmenų grupėmis, su kitais žmonėmis išlaikant mažiausiai 2 metrų atstumą. 

Šie reikalavimai taikomi tiek viešiems renginiams (kino teatrams, teatrams, koncertams ir pan.), tiek susibūrimams, taip pat kazino ir lošimo automatų salonams.

Viešiems renginiams taikomų reikalavimų turi būti paisoma ir mokyklose, gimnazijose, profesinio ugdymo įstaigose ir aukštosiose mokyklose, taip pat kvalifikacijos kėlimo įstaigose bei jaunimo centruose. Išimtys taikomos universitetams ir mokslo įstaigoms, kai organizuojami mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbai.   

Reikalavimas, kad dalyvių skaičius neviršytų 100 ir būtų laikomasi taisyklės 2+2, iki birželio 30-osios bus taikomas ir organizuojant sporto varžybas be žiūrovų uždarose patalpose.

Lauke leidžiama organizuoti varžybas su žiūrovais, tačiau dalyvių skaičius taip pat neturi viršyti 100. Be to, varžybų organizatorius turi pasirūpinti dezinfekcinėmis priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių