Quantcast

Estijoje išrinktas naujasis užsienio reikalų ministras

  • Teksto dydis:

Naujuoju Estijos užsienio reikalų ministru taps Jürgenas Ligi (Jurgenas Ligis), šiuo metu užimantis švietimo ir mokslo ministro postą, o jį pakeis parlamento deputatė Maris Lauri, pranešė Estijos televizija.

Sekmadienio vakaro žinių laidoje pranešta, kad pagrindinės valdančiosios Reformų partijos pirmininkas, premjeras Taavi Rõivas (Tavis Reivas) sekmadienį partijos nariams išsiuntė laišką ir informavo, kad pirmadienį vyksiančio partijos valdybos posėdžio metu pasiūlys patvirtinti J. Ligi užsienio reikalų ministru, o M. Lauri – švietimo ir mokslo ministre.

Pagal koalicijos susitarimą Užsienio reikalų ministerijos vadovo postas priklauso Reformų partijai.

J. Ligi gimė 1959 metų liepos 16 dieną, Tartu mieste. Jis yra Reformų partijos pirmininko pavaduotojas, buvęs finansų ministras, nuo 2015 metų vadovavo Švietimo ministerijai.

Dabartinė užsienio reikalų ministrė Marina Kaljurand penktadienį paskelbė atsistatydinanti, nes planuoja kelti savo kandidatūrą prezidento postui. Valstybės vadovas bus renkamas rugsėjo 24 dieną.

Daug metų Užsienio reikalų ministerijoje dirbusi M. Kaljurand, taip pat ėjusi ambasadorės pareigas Rusijoje ir JAV, sakė, jog į ministro postą negrįš net jeigu nebus išrinkta prezidente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių