Quantcast

Estijoje įsigaliojo papildomi koronaviruso apribojimai

Estijoje trečiadienį įsigaliojo papildomi koronaviruso apribojimai, sveikatos ekspertams įspėjant dėl didėjančio sergamumo koronavirusu.

Vyriausybė nurodė uždaryti laisvalaikio, kultūros ir pramogų įstaigas, nors iki šiol joms buvo leidžiama dirbti ribotu pajėgumu.

Mokyklos tęsia darbą daugiausiai nuotoliniu būdu, kontaktiniu būdu mokosi tik pradinių klasių moksleiviai.

Lauke leidžiama būriuotis ne didesnėms kaip 10 žmonių grupėms.

Nors restoranai anksčiau galėjo dirbti 50 proc. pajėgumu ir iki 18 val., vyriausybė nusprendė pajėgumus sumažinti iki 25 proc. ir leido dirbti tik darbo dienomis.

Tokios pat taisyklės taikomos nebūtinųjų prekių parduotuvėms. Atviromis išlieka maisto produktų parduotuvės, tačiau jos privalo laikytis higienos reikalavimų.

Apribojimai šalyje galios iki kovo 28 d.

Vyriausybė papildomų priemonių įvedimą aiškino didėjančiais infekcijų skaičiais. Praeitą savaitę šalyje buvo užregistruota daugiau kaip 8 tūkst. naujų infekcijų, palyginti su 5,5 tūkst. ankstesnę savaitę, televizijai sakė viešojo administravimo ministras Jaakas Aabas.

Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenimis, Estija šiuo metu pirmauja Europoje pagal sergamumą koronavirusu. 1,3 mln. gyventojų turinti šalis nuo pandemijos pradžios užregistravo beveik 70 tūkst. infekcijos atvejų ir 615 su liga susijusių mirčių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių