Quantcast

Estija žada atšaukti karius iš Malio, jei ten bus Rusijos samdiniai

NATO aljanso narė Estija pagrasino išvesti savo karius iš Malio, jei į šalį bus pasiųsti Rusijos samdiniai.

Jei Malio karinė vyriausybė nuspręstų bendradarbiauti su Rusijos privačiu kariniu rangovu „Wagner“ ir leistų jo kariams atvykti į šalį, Estijos kontingentas išvyks, trečiadienį nacionaliniam radijui sakė gynybos ministras Kalle Laanetas.

Maždaug 100 Estijos karių šiuo metu Malyje dalyvauja Jungtinių Tautų misijoje ir ES mokymo misijoje. Jie taip pat dalyvauja Prancūzijos operacijoje „Barkhane“, kuri vykdoma kovojant su islamo teroristinėmis grupuotėmis Sahelio regione.

K. Laanetas sakė, kad tik Paryžius nuspręs dėl galimo Prancūzijos kariuomenės ir „Wagner“ bendradarbiavimo. Jis pabrėžė, kad dėl Estijos bendradarbiavimo su Rusijos samdiniais negali būti ir kalbos.

Žiniasklaidos pranešimai apie galimą bendradarbiavimą pastaruoju metu sukėlė nerimą ir Prancūzijoje bei Vokietijoje.

 


Šiame straipsnyje: EstijaMaliskariaiKalle Laanetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

estai apsimeta naiviais idioteliais ,kartu su lietuviskais

estai apsimeta  naiviais  idioteliais ,kartu su lietuviskais portretas
samdiniais --Prancuzu Legionuose samdinius sudaro 90 % ukrainieciai ,rusai , baltarusiai....,,Wagner,, toki patys samdiniai .....kaip kad estiski ar lietuviski ..ESME ta ,kad NATO su amerikonais ir anglais mete per by..... prancuzija ..todel jankiu chalujai pirmi uodegas ir pakele nesdinasi is ten , toliau nuo prancuzu.. ir cia ta ,,Wagner,,, anot grybauskaites --CIA NEI PRIE KO

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip greitai išsigando...,.o jeigu reikėtų kariauti ? Išsilakstytų estukai kaip žiurkės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių