Quantcast

Estija nutraukia susitarimą su Rusija dėl muitinių bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Estijos vyriausybė ketvirtadienį nusprendė nutraukti tarpvyriausybinį susitarimą dėl Estijos ir Rusijos Federacijos bendradarbiavimo bei tarpusavio pagalbos muitinės veiklos srityje.

Pasak užsienio reikalų ministro Urmaso Reinsalu (Urmo Reinsalu), tai svarbus žingsnis Estijai siekiant kuo labiau apriboti santykius su savo rytų kaimyne.

Šį susitarimą gali nutraukti bet kuri jo šalis, pateikusi atitinkamą rašytinį pranešimą. Susitarimas baigs galioti praėjus šešiems mėnesiams po tokio pranešimo pateikimo.

1997 metais Europos Sąjunga (ES) su Rusijos Federacija pasirašė susitarimą, be kitą ko, susijusį su tarpusavio administracine pagalba muitų teisės srityje. Susitarimas ir jo protokolai galioja visose valstybėse narėse, įskaitant Estiją.

Pagal Sutartį dėl Europos Sąjungos veikimo, su muitų sąjunga ir bendrąja prekybos politika susiję klausimai priklauso išskirtinei ES kompetencijai, tad valstybės narės susilaiko nuo dvišalių susitarimų dėl pagalbos muitinės veiklos srityje sudarymo su trečiosiomis šalimis.

Tačiau tais atvejais, kai tai daroma, papildomi dvišaliai susitarimai dėl muitinių bendradarbiavimo turi derėti su ES ir trečiosios šalies sudarytu bendradarbiavimo susitarimu.


Šiame straipsnyje: EstijamuitinėRusijakaras Ukrainojenutraukia bendradarbiavimą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių