Quantcast

Estija kyla į kovą su masiniu alkoholio gabenimu iš Latvijos

  • Teksto dydis:

Estijoje kuriami barjerai klestinčiam nelegaliam verslui – masiškai iš Latvijos dideliais kiekiais gabenamų alkoholinių gėrimų perpardavinėjimui.

Pasak Estijos žiniasklaidos, visuose pasienio keliuose numatyta įrengti vaizdo kameras į šalį įvažiuojančių automobilių numeriams fiksuoti, o inicijuojami įstatymų pakeitimai leis lengviau nustatyti nelegalius prekeivius alkoholiniais gėrimais iš masiškai juos į šalį gabenančių asmenų.

Dabar atitinkami įstatymai iš Latvijos į Estiją atvykstantiems asmenims leidžia turėti 10 litrų stipriųjų ir 110 litrų silpnųjų alkoholinių gėrimų.

Mokesčių inspekcija ir muitinė aktyviai ruošiasi nemaloniems pokyčiams – tikėtinam dar aktyvesniam alkoholio gabenimui iš Latvijos po to, kai Estijoje ženkliai padidės alkoholio akcizai ir atitinkamai šoktels šių gėrimų kainos.

Estijos muitininkai neseniai sulaikė mikroautobusą, kurio vairuotojas tvirtino, jog pusę tonos Latvijoje įsigyto alaus gabena į Suomiją, kur jo kainos dukart didesnės. Jam pateikti kaltinimai nelegalia prekyba alkoholiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ...

to ... portretas
idemiau skaityk straipsni . Nera parasyta apie ivezimo apribojima. Stebes daznai ivezancius gyventojus. Jei uzfiksuos juos pardavinejancius, tai jiems baudos, o ivezti nevirsijus nustatyto kiekio nedraus. Bus tas pats Lietuvoje, jei padarys skandinaviska alkoholio monopoli, tai seseline alkoholio ekonomika klestes. Tai buvo ir sovietiniu laikotarpiu, kai buvo pardavinejama specalizuotose parduotuvese, kurios sekmadieniais nedirbdavo. Tuo metu ir klestejo spekuliantai. Tie patys norvegai ir svedai turi nelegalius Vinmonopolet bei Systembolaget analogus.

Lis

Lis portretas
Savo reikmem 10 ltr mazai?O pardavimui jau reikia mokescius moket. Nieks gi nedraudzia pardavinet jei susimoki mokescius.

...

... portretas
O kaip su laisvu prekių judėjimu ES???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių