Quantcast

ESBO: Ukrainos rinkimai buvo laisvi ir konkurenciniai

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidento rinkimų pirmajame rate vyko konkurencinė kova, piliečiai turėjo galimybę laisvai išreikšti savo valią, pirmadienį paskelbė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės asamblėjos stebėtojų atstovas.

Tokias išvadas tarptautinės stebėtojų misijos surengtoje spaudos konferencijoje paskelbė ESBO specialusis koordinatorius, ESBO Parlamentinės asamblėjos garbės pirmininkas Ilkka Kanerva (Ilka Kanerva).

„Be abejo, galime sakyti, kad tai buvo konkurenciniai rinkimai, (kad) buvo užtikrinta galimybė balsuoti už pasirinktą kandidatą... Be abejo, viskas spręsis antrajame rate“, – sakė I. Kanerva.

Pasak ESBO specialiojo koordinatoriaus, bendrai Ukrainos prezidento rinkimai vyko laisvai, kandidatai galėjo varžytis be apribojimų.

„Galima sakyti, kad bendrai rinkimai vyko kaip laisvi (rinkimai). Mums labai svarbu, kad visi ištekliai, kurie buvo skiriami rinkimams, panaudoti tinkamai“, – sakė I. Kanerva.

„Tikiuosi, kad tai įkvėps ukrainiečius taikiai ir saugiai tęsti demokratinį vystymąsi... su europietiškomis vertybėmis“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu Europos Parlamento stebėtojų tarptautinėje misijoje atstovas Dariuszas Rosatis (Dariušas Rosatis) pabrėžė, kad nepaisant tam tikrų neigiamų veiksnių rinkimai Ukrainoje įvyko.

„Norime akcentuoti teigiamus aspektus... Vis dėlto nepaisant visų neigiamų veiksnių šie rinkimai įvyko... Rusijos įtaka labai didelė, bet Ukraina atlaikė“, – sakė jis.

Europarlamentaras pabrėžė, kad stebėtojai matė realų kandidatų į prezidentus varžymąsi.

„Žinoma, buvo užfiksuota tam tikrų atvejų, kai buvo naudojami administraciniai ištekliai, kai kurie kandidatai naudojosi žiniasklaida savo kampanijai nušviesti“, – sakė D. Rosatis, ir pridūrė, kad nemažą įtaką taip pat daro kibernetinių atakų veiksnys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xa xa

Xa xa portretas
vatnikai, gaf gaf gaf, kremliaus apsišikę zombiai:))))

Hmmm

Hmmm portretas
Kodėl Lietuvos spauda skleidžia melas,o vakarų tikėti ,tai savęs negerbti

Juokastu

Juokastu  portretas
Taip jeigu neskaityti sugadintų bilioteniu su specialiu nugaruojanciais tusinuko pažymėtų kryželiu ,muštynių kuriuos sukėlė prižiūrėtojai balsavimo metu,jeigu parašą laimės tai viskas aišku falsas garantuotas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių