Quantcast

ES „ypatingai sunkiai dirba“, kad atgaivintų Irano branduolinį susitarimą

Europos Sąjunga spaudžia naujojo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administraciją panaikinti Teheranui įvestas sankcijas, Briuseliui „ypatingai sunkiai“ dirbant, kad išgelbėtų Irano branduolinį susitarimą, antradienį nurodė Bendrijos atstovas.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas) pirmadienį paragino ES diplomatijos vadovą Josepą Borrellį (Žozepą Borelį) koordinuoti sinchronizuotą Vašingtono ir Teherano sugrįžimą į daugiašalį 2015 metų susitarimą dėl Irano branduolinės programos.

Susitarimo įgyvendinimą koordinuojanti ES drauge su kitomis jį pasirašiusiomis galingosiomis šalimis bando išgelbėti susitarimą, iš kurio 2018 metais Jungtines Valstijas vienašališkai išvedė tuometis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), sugrąžinęs griežtas sankcijas Iranui.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis „dirba ypatingai sunkiai, kad sugrąžintų JCPOA į vėžes“, sakė J. Borrellio atstovas, kalbėdamas apie Bendru išsamių veiksmų planu (JCPOA) vadinamą sutartį.

„Kalbamės su Amerikos administracija, aiškindamiesi, ar šios sankcijos gali būti atšauktos, ar mes galime visiškai įgyvendinti JCPOA“, – sakė Peteris Stano.

J. Bidenas pasisakė už sugrįžimą prie šio susitarimo, tačiau pareikalavo, kad Teheranas pirmiausia vėl pradėtų visiškai laikytis savo įsipareigojimų atšaukdamas priemones, kuriomis protestavo prieš D. Trumpo sugrąžintas sankcijas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Pasikvieskit gabry į pagalbą, nes tas pacukas iš neturėjimo ką veikti išdarinėja pas mus nesamones
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių