Quantcast

ES vakcinas nuo COVID-19 galėtų patvirtinti 2020-ųjų pabaigoje ar 2021-ųjų pradžioje

Europos vaistų agentūra (EVA) pirmadienį nurodė, kad šiuo metu vertina perspektyviausias potencialias vakcinas nuo COVID-19 ir pirmuosius skiepus nuo koronaviruso galėtų patvirtinti šių metų pabaigoje ar kitų metų pradžioje.

Išaiškinimas buvo pateiktas Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen) praėjusią savaitę pasakius, kad EVA iki gruodžio pabaigos galėtų uždegti žalią šviesą bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“, taip pat „Moderna“ bandomoms vakcinoms.

„Šiuo metu sunku tiksliai prognozuoti leidimų vakcinoms grafikus, nes duomenys vis dar teikiami ir dabar vyksta tęstiniai patikrinimai“, – sakoma naujienų agentūrai AFP elektroniniu paštu atsiųstame EVA pareiškime.

„Priklausomai nuo to, kaip klostysis vertinimas, EVA tikrai galėtų turėti sąlygas užbaigti labiausiai pažengusių kandidačių [į vakcinas] vertinimą šių metų pabaigoje ar kitų metų pradžioje“, – nurodo Europos Sąjungos agentūra, vertinanti ir prižiūrinti medicinos produktus.

Amsterdame įsikūrusi EVA vykdo „tęstinius patikrinimus“, kuriais siekiama sutaupyti laiko tvirtinant tris potencialias vakcinas, kuriamas „Pfizer“ ir „BioNTech“, „Moderna“, Oksfordo universiteto ir „AstraZeneca“.

JAV farmacijos milžinė „Pfizer“ ir vokiečių „BioNTech“ jau nusiuntė duomenis EVA po klinikinių tyrimų, kurie, pasak kompanijų, parodė jų eksperimentinės vakcinos 95 proc. veiksmingumą.

JAV įsikūrusi „Moderna“ paskelbė, kad jos kuriamos vakcinos veiksmingumas yra 94,5 proc., o Oksfordo universitetas ir „AstraZeneca“ pirmadienį paskelbė, kad jų vakcinos veiksmingumas buvo 70 proc. ar 90 proc., priklausomai nuo dozavimo tipo.

Kelios Europos šalys jau pristatė strategijas dėl didelių savo populiacijų grupių vakcinavimo, kuris prasidės iškart po to, kai EVA patvirtins vakcinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pirma turbut pasius i rytu europa bandymams,o jei bus gerai tai ir vakaru europa naudos

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Puikios naujienos!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių