Quantcast

ES svarsto rengti skubų viršūnių susitikimą dėl Ukrainos krizės

Europos Sąjungos lyderiai šią savaitę susitikimo su Afrikos lyderiais kuluaruose galėtų surengti skubų pasitarimą dėl Ukrainos krizės, pirmadienį sakė vienas ES aukšto rango pareigūnas.

Augant nerimui, kad Rusija galbūt planuoja netrukus įsiveržti į Ukrainą, prie kurios sienų sutelkta per 100 tūkst. rusų karių, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) prisidėjo prie ES lyderių diplomatinių pastangų ir pirmadienį surengė derybas Kijeve, o antradienį vyks į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Minėtas pareigūnas sakė, kad Briuselis laukia O. Scholzo vizito Maskvoje rezultatų ir kad prireikus gali būti surengtas skubus viršūnių susitikimas, kai ES lyderiai ketvirtadienį susirinks Briuselyje susitikti su kolegomis iš Afrikos.

ES ir kitos Vakarų sąjungininkės yra pažadėjusios įvesti griežtas sankcijas Rusijai, jei ji užpuls Ukrainą.

Pareigūnai Briuselyje parengė virtinę galimybių sankcijoms, bet 27 šalių bloko lyderiai turėtų padėti savo parašus.

Kaip teigė minėtas ES pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės, Vakarai negali pasakyti, ar V. Putinas jau priėmė sprendimą įsiveržti. Tačiau pareigūnas įspėjo, kad invazija galėtų būti pradėta bet kurią akimirką.

Maskva, kuri neigia planuojanti invaziją, pirmadienį užsiminė apie galimą krizės švelninimą neatmesdama dialogo su Vakarais ir pranešdama apie karinių pratybų dalies pabaigą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SENIAI LAIKAS...

SENIAI LAIKAS... portretas
Sustabdyti Ukrainoje NACIONALISTŲ veiklą. Tai veda į Vokietijos trečio reicho kūrimą. Kuo tai baigėsi Europai ir pasauliui dar nepamiršome. Gerai pasakyta - po trečio pasaulinio karo nugalėtojų nebus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių