Quantcast

ES siūlo bevizes keliones ukrainiečiams

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) trečiadienį pasiūlė pateikti ukrainiečiams pasiūlymą dėl bevizių kelionių Europoje, tesėdama svarbų Asociacijos sutarties su provakarietiška vyriausybe Kijeve elementą.

„Šiandien mes laikomės savo įsipareigojimo pasiūlyti trumpalaikes bevizes keliones į ES Ukrainos piliečiams su biometriniais pasais“, – trumpoje spaudos konferencijoje Briuselyje sakė ES migracijos komisaras Dimitris Avramopulas (Dimitris Avramopoulos).

„Tai rezultatas Ukrainos vyriausybės sėkmės įgyvendinant plačias ir sunkias reformas teisingumo ir vidaus reikalų srityje ir už jos ribų“, – pridūrė jis.

D.Avramopulas sakė, kad Europos Komisija oficialiai teikia šį pasiūlymą ES narėms, kurios šiuo klausimu balsuos.

Bevizis režimas yra vienas kertinių akmenų vadinamajai Rytų partnerystei, kuria siekiama patraukti Rytų Europos valstybes į ES įtakos sferą.

Ukrainos parlamentas praėjusį mėnesį pritarė svarbiam kovos su korupcija įstatymo projektui, kuris sudarė sąlygas sprendimui Briuselyje dėl bevizio režimo.

Dėl bevizio režimo Ukrainai būtų itin apmaudu Maskvai, kuri ne vienus metus pati siekė, kad jos piliečiai, bent jau verslo lyderiai, galėtų be vizų keliauti į ES, tačiau šias pastangas sužlugdė Ukrainos krizė.

28 nares turinti Bendrija praėjusių metų pabaigoje sustabdė derybas su Rusija dėl vizų režimo liberalizavimo, kai ėmėsi prieš Maskvą baudžiamųjų priemonių už jos vaidmenį Ukrainos krizėje, kurias vėliau papildė ir ekonominės sankcijos.


Šiame straipsnyje: Dimitris AvramopulasESkaras Ukrainojebevizis režimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

MaiDAUNAS

MaiDAUNAS portretas
Kiek galit durninti tuos idiotus chaholus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių