Quantcast

ES šalių diplomatijos vadovai sutarė dėl trečio sankcijų Baltarusijai paketo

Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį per neformalią vaizdo konferenciją sutarė parengti naują baudžiamųjų priemonių Baltarusijai paketą, pranešė „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL).

„ES šalių užsienio reikalų ministrai ką tik sutarė tęsti darbą rengiant trečią sankcijų Baltarusijai paketą. Jis tikriausiai bus parengtas iki lapkričio pabaigos arba gruodžio pradžios ir apims tiek fizinius asmenis, tiek organizacijas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė RFE/RL žurnalistas Rikardas Jozwiakas.

Informaciją, kad užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį per neformalią vaizdo konferenciją aptars padėtį Baltarusijoje ir galimas naujas sankcijas Minskui, anksčiau žurnalistams pranešė vienas ES aukšto rango pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Anot jo, Aliaksandras Lukašenka atsisako užmegzti konstruktyvų dialogą su visuomene, ir padėtis Baltarusijoje pastaruoju metu tik pablogėjo.

Pareigūnas pabrėžė, kad šalyje toliau tęsiasi demonstracijos ir valdžios represijos prieš taikų protestų judėjimą, praėjusią savaitę mirė saugumiečių sumuštas jaunas protestuotojas.

„Esame atviri valstybių narių pasiūlymams dėl naujų sankcijų. Jau pateikta pasiūlymų dėl fizinių asmenų ir bendrovių“, – sakė šaltinis.

Kitas diplomatinis šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad per neformalią vaizdo konferenciją ketvirtadienį nebus priimtas oficialus sprendimas dėl naujų sankcijų paskelbimo. Tačiau ministrai gali parengti bendrą politinę poziciją dėl sankcijų išplėtimo prieš vėlesnę formalią jų patvirtinimo procedūrą.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

ES dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš protestuotojus jau taiko sankcijas daugiau kaip pusšimčiui Minsko režimo pareigūnų, tarp jų A. Lukašenkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetojas

Stebetojas portretas
Dave morka Seagalui transformatorius sprogo

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių