Quantcast

ES ragina nedelsiant paskelbti paliaubas, sustabdyti smurtą Gazos Ruože ir Izraelyje

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį paragino nedelsiant paskelbti paliaubas, kad būtų sustabdytos Izraelio operacijos Gazos Ruože ir Izraelio apšaudymas raketomis.

„Raginame nedelsiant paskelbti visuotines paliaubas, kurios užbaigtų Izraelio karines operacijas Gazoje ir dabartinį Izraelio apšaudymą raketomis, kuris yra nepriimtinas. Būtina laikytis tarptautinės humanitarinės teisės“, – pranešime pareiškė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozefas Borelis).

Izraelio pajėgos ir Gazos kovotojai ketvirtadienį apsikeitė dar intensyvesne ugnimi, jau trečią dieną tęsiantis didžiausiai per daugelį mėnesių smurto eskalacijai, per kurią blokadą patiriančiame palestiniečių anklave jau žuvo 28 žmonės, o Izraelyje nuo raketos, paleistos iš Gazos, smūgio žuvo vienas žmogus ir mažiausiai du buvo sužeisti.

Šios savaitės susirėmimai Gazoje yra didžiausi nuo pernai rugpjūtį įvykusios trijų dienų eskalacijos, per kurią žuvo 49 palestiniečiai, tačiau tarp izraeliečių žuvusiųjų tąkart nebuvo.

Izraelio ir palestiniečių konfliktas paaštrėjo po to, kai gruodžio mėnesį į valdžią atėjo naujausia ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) koalicija, į kurią įeina kraštutinių dešiniųjų ir ultraortodoksų partijos.

Izraelis taip pat išgyvena didžiausią per pastaruosius dešimtmečius vidaus krizę, susijusią su šiuo metu sustabdytomis teismų reformomis, kurias pasiūlė B. Netanyahu, pats teisiamas dėl korupcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
matosi arabams uzknyso mosad naglumas ir zydams /ne visiems/ nelinksma nes jav nebeglobos ju nors tie su savo ziniasklaida RTVi uzpludo vis a niujorko nisa rusu kalba va rantys savo prolerygini politvaika ?

Itarus

Itarus portretas
Gal kremliaus banditai paprase savo draugelio pakariauti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių