Quantcast

ES ragina Kubą išlaisvinti „savavališkai sulaikytus“ protestuotojus

Europos Sąjunga ketvirtadienį paragino Kubą išlaisvinti žmones, kurie buvo anksčiau šį mėnesį „savavališkai sulaikyti“ per precedento neturinčius protestus prieš vyriausybę.

„Esame labai sunerimę dėl šių protestų malšinimo ir protestuotojų bei žurnalistų arešto, ypač po liepos 11 dieną visoje šalyje vykusių demonstracijų“, – sakoma ES pareiškime.

„Raginame (Kubos vyriausybę) išlaisvinti visus savavališkai sulaikytus protestuotojus, pasiklausyti savo piliečių balsų ir įsitraukti į įtraukų dialogą dėl jų nusiskundimų“, – priduriama jame.

Liepos 11–12 dienomis tūkstančiai kubiečių išėjo į savo miestų gatves skanduodami „Laisvė“, „Šalin diktatūrą“ ir „Mes alkani“. Tai buvo didžiausi protestai nuo revoliucijos, į valdžią 1959 metais atvedusios Fidelį Castro (Fidelį Kastrą).

Šimtai žmonių buvo sulaikyti ir daugeliui jų gresia kaltinimai dėl nepagarbos, viešosios tvarkos sutrikdymo, vandalizmo ir koronaviruso epidemijos platinimo, nes jie esą protestavo be apsauginių veido kaukių.

Nepriklausomų stebėtojų ir aktyvistų paskelbtuose sąrašuose yra mažiausiai 600 sulaikytųjų pavardės.

Dėl dalyvavimo demonstracijose iki šiol buvo iškeltos bylos apie 60 kubiečių, šeštadienį pranešė vienas aukšto rango pareigūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikos komunistinis rezimas savavaliskai terorizuoja ir sodina i kalejimus prezidento Trampo salininkus. Kur protestai, p.i.d.e.r.a.s.i.n.e ES?

KAŽKO NESUPRATAU...

KAŽKO NESUPRATAU... portretas
Ką reiškia "savavališkai" ? Kuba gal turėjo ko nors atsiklausti darant savo šalyje tvarką?....Kiek žinau - nei vienoje Europos valstybėje ar Amerikoje dar niekas nieko neatsiklausinėjo darant tvarką savo valstybėse. Nebent kokia Ukraina atsiklausia Amerikos....ką, kur ir kaip jai elgtis....

Anonimas

Anonimas portretas
VISUOSE PASAULIO ŠALYSE VALDŽIA SAVE GINA.REIKIA NETURĖTI VISIŠKO SAVISAUGOS INKSTINKTO KAD TOKI REIKALAVIMA IVYGDYTI.JEI JIE PASIJUS NEBAUDŽIAMI, KUBAI ŠAKES.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių