Quantcast

ES pratęsė sankcijas V. Janukovyčiui

Europos Sąjungos Taryba iš buvusių Ukrainos aukšto rango pareigūnų, kuriems blokas taiko turto įšaldymą dėl neteisėto valstybinių lėšų pasisavinimo, sąrašo išbraukė buvusį premjerą Serhijų Arbuzovą ir buvusį švietimo ministrą Dmytro Tabačnyką.

Septyniems sąraše esantiems Viktoro Janukovyčiaus valdymo laikų pareigūnams sankcijos pratęstos dar metams, iki 2022-ųjų kovo 6-osios, o vienam – iki rugsėjo 6-osios. Sprendimas paskelbtas oficialiajame ES leidinyje.

Sąraše liko pats eksprezidentas V. Janukovyčius, jo sūnus Oleksandras, buvęs vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenka, jo pavaduotojas Viktoras Ratušniakas, buvęs prokuroras Viktoras Pšonka ir jo sūnus Artemas, verslininkas Serhijus Kurčenka ir buvęs pajamų ir mokesčių ministras Oleksandras Klymenka.

ES Taryba sprendimą pratęsti sankcijas priėmė ketvirtadienį.

2014 metų pradžioje kilus masiniams protestams prieš promaskvietišką Ukrainos vyriausybę ir paaštrėjus krizei šalyje, ES įvedė sankcijas pagrindiniams tuometinio prezidento V. Janukovyčiaus, kuris, kaip daugelis manė, apšvarino valstybės iždą, šalininkams. Šios sankcijos yra kasmet peržiūrimos.

Iš pradžių sąraše buvo 18 asmenų, bet daugelis šių veikėjų ne kartą užginčijo ES sprendimą ir bloko teismas jau paskelbė virtinę jiems palankių nutarčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
mums idomu kazkokio iliuminato oligarhiniai privalumai bei ju paciu tarpusavio ri/etenos te UZSIKNISA savo problemose''''''[]

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiems ne pratesti reikia, o visiems laikams uzdaryti patekima i Europa.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių