Quantcast

ES: praėjęs mėnuo pasaulyje buvo šilčiausias birželis

Daugumoje amžino įšalo teritorijų Sibire temperatūra praėjusį mėnesį buvo didesnė nei vidutinė birželio temperatūra tose vietose. Praėjęs mėnuo visame pasaulyje taip pat buvo šilčiausias birželis istorijoje, antradienį pranešė Europos Sąjungos klimato stebėsenos tinklas.

Šių metų vidutinė birželio temperatūra buvo tokia pat, kaip praėjusių metų birželio.

Birželio mėnesio valandinės temperatūros Arktyje rekordas – 37 laipsniai Celsijaus – Šiaurės rytų Rusijoje netoli Verchojansko buvo užregistruotas birželio 21 d., orų stebėjimo stotyje temperatūra siekė 38 laipsnius Celsijaus, pranešė Koperniko klimato kaitos tarnyba (C3S).

Valandos temperatūros – 60 min. vidurkis – rekordas buvo nuo vieno iki dviejų laipsnių didesnis nei Arktyje užregistruoti temperatūros rekordai 1969 m. ir 1973 m.

Nuo sausio mėnesio didžiojoje dalyje Sibiro fiksuojama itin aukšta temperatūra ir išsausėjusi žemė lėmė didžiulių miškų gaisrų, kurie alino Sibirą ir praėjusią vasarą, atsinaujinimą.

Visame pasaulyje 2020 m. birželio mėnesio temperatūra buvo daugiau nei puse laipsnio Celsijaus šiltesnė už 1981–2010 m. birželio mėnesių temperatūrų vidurkį ir tokia pat kaip 2019 m. birželį, kuris buvo šilčiausias kada nors užfiksuotas birželis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
NUO ŠIOS EROS PRADŽIOS, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE KLIMATAS ŠILO ir ŠILS IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS! KODĖL? TODĖL, KAD ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS NUOLAT KRYPTA Į SAULĘ! NUO 2500 -jų METŲ ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE VYRAUS TIKTAI VIENAS MATŲ LAIKAS - VASARA ir DIENA! PIETINIAME - TIKTAI NAKTIS ir ŽIEMA! LAIKAS PAŽINTI TREČIĄJĮ ir KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!!

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
MOKSLININKAI TURĖTŲ LENKTI LAIKĄ ir PRANAŠAUTI NE TAI KAS JAU ĮVYKO, BET TAI - KAS IR KADA VYKS!!! TAI NE TIKTAI GALIMA bet IR PRIVALOMA DARYTI PAŽĮSTANT KETURIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIUOS, PRIEŠ 8-10 METŲ ATRADO ASTRONOMAS ROMUALDAS ZUBINAS!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių