Quantcast

ES pradėjo teisinį procesą dėl JK bandymo apeiti „Brexito“ susitarimą

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen ketvirtadienį paskelbė apie pradedamą teisinį procesą dėl Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybės bandymo nacionaliniu įstatymu apeiti kai kuriuos „Brexito“ sutarties punktus.

„Šįryt Komisija nusprendė oficialiai informuoti JK vyriausybę apie pažeidimą. Tai yra pirmasis pažeidimo proceso žingsnis“, – sakė U. von der Leyen.

„Šiuo laišku raginame JK vyriausybę per mėnesį pateikti savo paaiškinimus“, – teigė EK pirmininkė.

Savo ruožtu Londonas gynė savo priimtą įstatymą, kuris JK vyriausybei suteikia galimybę apeiti „Brexito“ sutartį, nepaisant ES kritikos.

„Mes turime sukurti teisinį saugumo tinklą, kuris apsaugotų JK vidaus rinkos vientisumą, užtikrintų, kad ministrai visada galėtų laikytis savo įsipareigojimų Šiaurės Airijai, ir saugotų taikos proceso metu pasiektą pažangą“, – teigė JK vyriausybės atstovas, pabrėždamas, kad Londonas oficialiai atsakys į ES pradėtą teisinį procesą.

Jungtinė Karalystė iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą.

Vis dėlto, jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių