Quantcast

ES planuoja sukaupti 750 mlrd. eurų dydžio fondą ekonomikos atsigavimui

Europos Komisija planuoja per artimiausius penkerius sukaupti 750 mlrd. eurų dydžio fondą ekonomikos atsigavimui po pandemijos, šiam tikslui kasmet kapitalo rinkoje skolinantis po 150 mlrd. eurų.

Tačiau tai taps įmanoma tik jei visų Europos Sąjungos narių parlamentai tam pritars, trečiadienį skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“ ir agentūra „Reuters“, remdamosis atitinkamu EK dokumentu.

Visų pirma, EK planuoja iki 2026-ųjų kapitalo rinkoje platinti skolinių vertybinių popierių emisijas, mokėjimai pagal kuriuose būtų atliekami iš ES biudžeto. Numatytas šio ES ekonominio atsigavimo fondo dydis - 750 mlrd. eurų, o jo lėšos būtų naudojamas pirmiausia paremti labiausiai nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusias Europos valstybes.

Tokio plano įgyvendinimui bus būtinas ratifikavimas visų ES narių parlametuose.

„Deutsche Welle“ pažymi, jog Vokietijos Bundestagas (parlamentas) ir Bundesratas (federalinių žemių atstovų susirinkimas) jau yra įžiebę žalią šviesą EK planams kaupti tokius fondus, tačiau atitinkamas įstatymas kol kas  neįsigaliojo, nes dėl jo pareikšta prieštaravimų Federaliniame Konstituciniame Teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių